Kamp om folketingspladserne på Frederiksberg

Venstre: Martin Geertsen

Venstre: Martin GeertsenVenstres tidligere kulturborgmester i København Martin Geertsen vil nu gøre comeback i politik og opstillet til Folketingsvalget i Slots Kredsen på Frederiksberg. Slotskredsen blev ledig da Malou Aamund meddelte at hun ikke genopstiller ved næste valg.

Ritzau angiver, at det er en enig bestyrelse i Slotskredsen, der har indstillet Martin Geertsen som ny folketingskandidat til generalforsamlingen den 8. februar.

Martin Geertsen forlod posten som Kulturborgmester ved udgangen af 2007 efter 10 års medlemskab af Københavns Borgerrepræsentation heraf de seks som borgmester. Han har en gang tidligere forsøgt at blive valgt til folketinget, da han i 2005 var opstillet i det daværende Søndre Storkreds, hvor han dog tabte stort til Jens Rohde.

Hvis Martin Geertsen opstilles vil det skærpe kampen om Venstres 2 mandat i København. Søren Pind vil utvivlsom få partiets 1. mandat, men Martin Geertsen vil komme til at kæmpe om det andet med partiets nuværende medlem Marion Pedersen (kom ind i stedet for Rikke Hvilshøj). Mariona Pedersen blev for nylig kendt for at true med at blokere for næste års finanslov på grund af utilfredshed med et forslag om skrotning af biler) og Jan E Jørgensen mangeårig medlem af Frederiksberg kommunalbestyrelse.

Martin Geertsen forsøger for øvrigt straks at være markant i sine udmeldinger ved at udtale, at afskaffelsen af efterlønnen skal følges op af skattelettelser.

Umiddelbart ser det ud til, at Venstre også efter et kommende valg vil have 2 mandater i København, men alt tyder på at der også bliver kamp partierne imellem om mandaterne i Københavns Storkreds. Analyser af meningsmålingerne viser, at De Radikale sandsynligvis går fra 1 til 3 mandater og Enhedslisten fra 1 til 2 mandater. Også Liberal Alliance må forventes at gå frem i forhold til sidst hvpor de ikke vandt nogen kredsmandater i København.