Frederiksberg Centret bliver udvidet med 10.000 kvm.

Frederiksberg Centret

Frederiksberg CentretDer er godt nok ikke besluttet endnu. Faktisk er der ikke engang udarbejdet en ny lokalplan. Sagen har derfor heller ikke været i høring. Alligevel kan Magisinet Ejendom præsentere det som en kendsgerning: Frederiksberg Centrets butiksareal bliver nu udvidet fra ca.20.000 til 29.000 m2. Der bygges simpelthen 2 etager ovenpå den eksisterende bygning. Samlet set udvides bebyggelsen fra 27.800 m2 til 44.600. Bebyggelsesprocenten stiger fra 145 til 233.

Til Magasinet udtaler afdelingschef Eva Handest fra Dan-Ejendomme, der forestår management og drift af centret. ”Vi har haft en god dialog med Frederiksberg Kommune om de muligheder, vi har set for udvidelsen. Ejerkredsen og kommunen har ønsket at skabe en helhedsløsning for området, så pladserne rundt om centret får mere præg af udeliv, og der kommer bedre forhold for cykelparkering samtidig med, at der bliver plads til flere butikker.”

Udvidelsen vil konkret ske ved, at der etableres en yderligere butiksetage på butikscentret, da det eksisterende parkeringsdæk omdannes til butiksareal, og desuden etableres der et nyt parkeringsareal, der bliver cirka 50 procent større end det eksisterende. Fremover kan centrets kunder disponere over i alt ca. 450 parkeringspladser.

Udvalget for By- og miljø i Frederiksberg Kommune behandlede sagen på dets møde d. 24. januar. Et flertal i udvalget vedtog på dette møde, at der skal udarbejdes en lokalplan som giver Dan-Ejendomme mulighed for at udvide centret. Kun Enhedslistens Thyge Enevoldsen stemte imod med. I referatet angives I referatet kan man læse, at ”Thyge Enevoldsen stemte imod dels begrundet med, at udvidelsen af butiksarealet i området er for voldsomt, og dels mod at udvidelsen vil have væsentlige konsekvenser for butikkerne på Gl. Kongevej. ”

http://www.frederiksberg.dk/PolitikOgDemokrati/Udvalg/By-OgMiljoeudvalgetA/~/media/E603E2CEF31646779BE3A30D823577CC.ashx