Hvem bliver valgt til Folketinget på Frederiksberg

Lone Loklint, Radikale Venstre

Altinget har i en ny undersøgelse forsøgt at forudset, hvem af de folketingskandidater som opstiller i det kommende valg der bliver valgt.

Både Lone Loklindt og Jan E. Jørgensen anses for at have en reel chanche for at blive valgt til Folketinget ved det kommende valg.

Altinget forudser at socialdemokraterne beholder fem mandater i København men regner ikke med at nogen af partiets kandidater på Frederiksberg (her i blandt Michael Vindfeldt) bliver valgt.

SF ligger til fire mandater i København, men ingen af de lokale frederiksbergske kandidater (det er partiets spidskandidat fra kommunevalget Anne-Mette Wehmüller og rådmand Balder Mørk Andersen) forvenmtes at have en chance.

Venstre står fortsat til at få to mandater i Københavns Storkreds (som ved valget i 2007). Det første mandat går til Søren Pind. Altinget forventer en tæt afgørelse om det andet mandat, men har dog den lokale kandidat på Frederiksberg Jan E. Jørgensen som favorit. Altinget vil ikke helt udelukke MF Marion Pedersens chancer. Hun overtog folketingspladsen efter Rikke Hvilshøj i 2008 og har mange støtter i Tårnby-kredsen.

Dansk Folkeparti beholder sine to mandater i København, men ingen valgt på Frederiksberg.

De Radikale står til to mandater, hvilket er ét mandat mere end ved valget i 2007. Det første går ret sikkert til medlem af Københavns Borgerrepræsentation Manu Sareen. Det andet er ifølge Altinget mere usikkert, men vil sandsynligvis blive en tæt afgørelse mellem medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg Lone Loklindt og Uffe Elbæk (stifter af kaos-piloterne), hvor Lone Loklint måske vinder på kvindestemmer.

Også Enhedslisten står til at gå en frem til to mandater i København. Heller ikke her vil der blive valgt til de lokale kandidater, hvor den mest kendte er Mette Bang Larsen.

Liberal Alliance går til gengæld (ifølge Altinget) tilbage til ét mandat i København. Det vil med stor sikkerhed gå til spidskandidaten Simon Emil Ammitzbøll og ikke til en lokal Frederiksberg-kandidat.
De Konservative (det mindste parti i København) står kun ét enkelt mandat i København. Det går med stor sikkerhed til Per Stig Møller opstillet på Frederiksberg.