Forlader den …

Markante konservative medlemmer forlader Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Rådmand Mie Harder træder nu ud af kommunalbestyrelsen. Samtidigt har Malene Sandfeld meddelt at hun ikke genopstiller til kommunevalget i november 2013.

 

Mie Harder træder ud fordi hun har fået job i en borgerlig, men ikke partipolitisk tænketank og ikke mener det kan forenes med en partipolitisk post. Ved kommunevalget i 2009 fik Harder 462 personlige stemmer, hvilket placerede hende i den bedre halvdel af de 12 valgte konservative. Som blogger og politisk kommentator har hun været en af de mere kendte konservative. Lokalavisen Frederiksberg beskriver hendes politiske holdninger som meget tæt på Liberal Alliance, men hun har efter sigende også været en af borgmester Jørgen Glenthøjs støtter i gruppen.

Også Malene Sandfeld havde et rimeligt valg i 2009 og fik 262 personlige stemmer. Hun er en af de erfarne konservative medlemmer og har siddet 8 år i kommunalbestyrelsen når hun træder ud 31.12.2013.

I 2012 mistede de konservative en anden erfaren medlem, da den daværende formand for Socialudvalget Tina Gonzáles-Schelbeck valgte at stoppe, fordi hun fik nyt job. Med hendes 641 personlige stemmer ved kommunevalget i 2009, har de konservative mistet kandidater der sidst samlede over 1.200 personlige stemmer tilsammen. De bliver vanskelige at erstatte.