Ny arbejdstidsaftale for lærerne på Frederiksberg

Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kommunelærerforening (FKF) har indgået en ny arbejdstidsaftale gældende fra næste skoleår.

Udgangspunktet for forhandlingerne har været et ønske fra flertallet i kommunalbestyrelsen om i forbindelse med budgetforliget, at give alle elever i 3.-9. klasse en undervisningslektion mere pr. uge uden at skolerne fik ekstra ressourcer. Kommunenen og FKF har nu fundet ressourcerne til den ekstra undervisning ved at genforhandle rammerne for den eksisterende aftale.

 

Formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, Ane Søegaard udtaler: “Vi er rigtig godt tilfredse med aftalen. Det er vigtigt for os, at vi har en aftale som alle – både skoleledere, forvaltning, lærere og børnehaveklasseledere – kan bakke op om. Lærerne og børnehaveklasselederne har imødekommet et politisk krav om mere undervisning for de samme penge. Og vi har fortsat en arbejdstidsaftale som tager udgangspunkt i vores vigtigste opgave, nemlig at sikre god undervisning,”

Aftalen har dog intet at gøre med den samlede skolereform som diskuteres i øjeblikket.Her har FKF taget afstand fra heldagsskolen.

Se FKF’s pressemeddelelse på http://www.fkf.dk/Nyheder?docid=25988

Aftalens kan ses på http://www.fkf.dk/files/Kredsfiler/Frederiksberg%20Kommunelærerforening/4%20-%20Løn%20og%20job/A’08/130130%20-%20arbejdstidsaftale%2013-14-15%20underskrevet.pdf