KV17: Kan Liberal Alliance få valgt 2?

Liberal Alliance synes at stå foran deres kommunal gennembrud ved kommunalvalget i november 2017. Eller rettere, sådan så det ud før partiet gik med i regeringen og skrottede store dele af deres politik i bytte for ministerposter. Det ser foreløbigt ud til at koste partiets stemmer, og hvis det også er tilfældet til november, kan partiets kommunal gennembrud udeblive. I mange kommuner forventes partiets andel af stemmerne at ligge lige omkring de kommunale spærregrænser, der afhænger af antallet af medlemmer i byrådene. På Frederiksberg skal et parti i princippet have 4 % af stemmerne for at få en af de 25 pladser. Det får LA dog ingen problemer med. Ved sidste kommunalvalg i 2013 fik de 5 % af stemmerne og en valgt ind. Ved Folketingsvalget i 2015 fik de 10,7 % af stemmerne på Frederiksberg. Selv om LA er gået tilbage i meningsmålingerne og selv om de må forventes at miste en del til de konservative pga. borgmestereffekten (se artiklen om dette http://www.frederiksbergnyt.dk/index.php/baggrund/181-borgmestereffekten-pa-frederiksberg), eller til De Nye Borgerlige der siger de vil stille op på Frederiksberg, ser det i dag ud til at de vil kunne på valgt 2 til byrådet efter næste kommunalvalg.