Frederiksberg i strid modvind

Frederiksberg rådhus - foto: Morten Bjerg 2012

Frederiksberg kommune er kommet i strid modvind efter det blev afsløret, at der var mange fejl i sagsbehandlingen i kommunens familieafdeling. Der har åbenbart været en ”kultur” i afdelingen, som tog let på at overholde lovgivningen og f.eks. dokumentere, hvad der er gjort i en sag. Der kan mangle dokumentation for lovpligtige børnesamtaler i børnesager; mangle handlingsplaner, mangle tilbagemeldinger på indberetninger, mm. Og det er ikke bare i enkelte sager, det er i mange og måske i de fleste sager.

En mulig årsag til problemerne kan være underbemanding, som har resulteret i at sagsbehandlerne hver især har haft alt for mange sager, hvorfor de har hastet videre til den næste sag uden at sikre sig, at den forrige sag blev fulgt helt til dørs. Når der så også har været stor udskiftning i afdelingen, har nye sagsbehandlere på en sag ikke kunne finde ud af det der mangler. F.eks. kan en børnesamtale været glemt, men den kan også godt have været afholdt, men er ”bare” ikke blevet registreret.

 Kommunalbestyrelsen fyrede på grund af problemerne kommunens børne- og ungedirektør og har ansat flere sagsbehandlere. Men på grund af det store antal sager, der skal ses igennem, forventes til at tage året ud før alle sager er færdigbehandlet.

Frederiksberg Kommune har meldt ud, at kommunen ikke forventer at finde borgere som ikke har ”fået det de skulle”, men kommunen er allerede blevet dømt i Østre Landsret for ikke at have fulgt reglerne i en børnesag, hvilket resulterede i at kommunen skulle betale en erstatning til den forurettede.