Frederiksberg kommune halverer støtten til Frederiksberg Lokal-tv – opdateret

Tegningen over dette opslag er udarbejdet af Frederiksbersk Folkeparti (se link nederst)

Fra vores egen verden: Budgetforliget for 2021-22 halverer desværre kommunens tilskud til Frederiksberg Lokal-TV, således at det nu er på 100.000 kr om året. Det får naturligvis konsekvenser for stationen. Pengene er først og fremmest blevet brugt til at oprette en række flex-jobs, løntilskudsordninger, 225 timers stillinger (til borgere som er ved at falde for 225 timers reglen og miste deres fulde uddannelseshjælp eller kontanthjælp) og praktikpladser bl.a. til kommunens uddannelsesinstitutioner. Lokal-TV’s muligheder for at fortsætte er nu derfor vanskeliggjort, ligesom antallet af produktioner kan blive reduceret.

Forligspartierne gjorde sig desværre ikke den ulejlighed at kontakte Frederiksberg Lokal-TV inden de traf beslutningen. I stedet har de ment at vide, at antallet af seere er lavt. Regelmæssige målinger af tv stationers seertal er desværre baseret på målinger fra et mindre antal seere rundt omkring i landet. 2 af disse målinger tages ifølge rygter på Frederiksberg (det er meget hemmeligt hvor målingerne foregår), hvilket selvfølgelig betyder, at en lokalstation som Frederiksberg Lokal-TV scorer lavt.

Men da det på et tidspunkt blev indarbejdet et krav om seertal i statens støtteordninger, målte Slots- og Kulturstyrelsen for Radio- og Tv-nævnet en udbredelse af Frederiksberg Lokal-TV til over 25.000 seere. Vi indrømmer at målingerne er usikker og styrelsens tal varierede fra 10.000 til næsten 30.000 seere.

Kommunen har indarbejdet et nyt krav til øget synlighed elektronisk. Også her kunne stationen have orienteret om, at det allerede nu er et krav at udsendelserne kan ses elektronisk, streames og ses på demand. Her er det muligt, at se hvor mange der har set udsendelserne via internettet. En udsendelse af dobbeltmordet på Peter Bangs Vej topper pt. listen med 28.232 visninger. Det er også interessant at en udsendelse om en arrangement på biblioteket (et foredrag om udbryderkongen Carl August Lorentzen) har haft ca. 13.000 visninger, og en samtale med Per Stig Møller ca. 4.000 (nr. 18 på listen). Ingen udsendelser om eller med Frederiksbergske politikere er set over 3.000 gange. Så måske ….

Opslaget har givet anledning til en satirisk kommentar fra Frederiksbergsk Folkeparti på¨facebook https://www.facebook.com/frb.folk/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDf_gWVM8o-ocWeTkw7EoAz0NEOG02ul-NjNcAHm4D5lrjIixM3UWOEOvKhE6iHQjuyqSk-q35F3M9i