Enhedslistens Top-6 til kommunalvalget

Enhedslisten har nu offentliggjort en liste med partiets første 6 kandidater til kommunalvalget d. 6. november. Spidskandidaten bliver det nuværende medlem af kommunalbestyrelsen Mette Bang Larsen. Derefter kommer i rækkefølge Pelle Dragsted, Daniel Panduro, Anja Lundtoft Thomsen, Thyge Enevoldsen og som nr. 6 Rasmus Holme.

Enhedslisten opstiller normalt på partiliste, så det må forventes, at kandidaterne vælges i den nævnte rækkefølge. Det er godt nok muligt at bryde en partilisten (hvilket ofte sker for Enhedslisten i København), men det kræver en del personlige stemmer.

Selv om kommunalbestyrelsen siden sidste valg forventes udvidet med 4 pladser til 29 medlemmer, ville dette ved det sidste valg i 2017 stadig kun have givet Enhedslisten 3 valgte. Det mest sandsynlige er nok at det også bliver resultatet ved det kommende kommunalvalg, selv om 4 ikke kan udelukkes.

Listen indeholder et par mindre overraskelser. Mange havde nok forventet at Pelle Dragsted blev nummer 1 på listen, men partiet nedprioriterede ham i forhold til Mette Bang Larsen. Dernæst betyder placeringen som nummer 5 nok, at Thyge Enevoldsen ikke genvælges og går på ”pension”. Thyge Enevoldsen har ellers været den, der har tegnet partiet på Frederiksberg siden partiet opstillede første gang i 1993.