Jan E Jørgensens folketingstaburet er nu mere sikker

Jan E. Jørgensen, Venstre, Frederiksberg - foto: pressefoto, Folketinget

Dagens store politiske nyhed er, at Venstres tidligere minister og nuværende folketingsmedlem Tommy Ahlers trækker sig fra Folketinget. Det sker bl.a. med følgende kritik af Christiansborg (udtalt til Politiken): ”..fordi jeg ofte oplever, at politik handler mere om spillet og lidt for lidt om visionerne og de gode ideer.”

Tommy Ahlers startede sin politiske karriere som minister, hvor han havde større indflydelse, end han har haft efter valget, hvor Venstre tabte regeringsmagten, og Ahlers skulle omstille sig til at side i opposition.

Ahlers udtræden har også konsekvenser for Frederiksberg. For det første blev han valgt i Københavns Storkreds og dermed også på Frederiksberg. Ahlers var en af Venstres store stemmesluger og fik i storkredsen 26.420 personlige stemmer, mens den næste på Venstres liste Jan E. Jørgensen fik 4.597.  I Frederiksbergs 2 kredse fik Ahlers i alt 4.477 personlige stemmer, mens Jan E. Jørgensen kun fik 1.821. Der har således en hel del vælgere på Frederiksberg der stemte på Ahlers og de kan måske føle sig snydt over, at han nu trækker sig.

Dernæst har det forhold, at Tommy Ahlers trækker sig væsentligt øget Jan Jørgensens chancer for genvalg til Folketinget. Venstres tilbagegang siden valget tyder på, at Venstre næste gang kan risikere kun at få valgt en i Københavns Storkreds. Havde Ahlers stillet op igen, må det forventes, at han var løbet med mandatet. I en kamp mellem Jan Jørgensen og den nuværende treer Martin Geertsen er Jan Jørgensen storfavorit.