Kvinderne stemmer på Grøn Koalition

Vi kunne i sidste uge løfte sløret for, hvorledes de udspurgte vælgere i vores meningsmåling, ville stemme på partier inden for de 2 store valgforbund, der tegner sig ved det kommende kommunalvalg på Frederiksberg. Dødt løb på Frederiksberg – Frederiksbergnyt. Disse tal viste dødt løb mellem blokkene, men også at oppositionen i den “Grønne Koalition” fører med 1% svarende til ca. 600 >stemmer.

Bag det “døde løb” ligger imidlertid en stor kønsmæssig forskel. Blandt de kvindelige vælgere fører den grønne koalition således med hele 10% (eller ca. 3.000 stemmer), mens den blå blok fører blandt de mandlige vælgere med hele 9%.

De partier, som har flere kvindelige vælgere end mandlige, er SF og Enhedslisten, hvor SF ville være på nippet til ikke at få nogen valgt, hvis det alene var mændene, der havde stemmeret.

Modsat er partierne Venstre og Konservativ Folkeparti, at dømme ud fra vores politiske borgerundersøgelse, især populære blandt de mandlige vælgere. Her er det Venstre, der ville kunne risikere ikke at få nogle valgt, hvis det alene var kvinderne, der havde valgret.

Nu fik kvinderne valgret til kommunale valg i 1909, hvor de stemte mere til “højre” end mændene og nok var årsagen til, at de konservative (Højre) dengang fik magten. Situationen er noget anderledes i dag, hvor kvinderne kan være årsagen til, at de konservative efter 112 år taber magten.

Fakta om den politiske borgerundersøgelse – Frederiksbergnyt