De konservative og Enhedslisten står stærkest blandt yngre vælgere

Den politiske borgerundersøgelse forestaget af DMA/Research (Norstat) for de ikke-kommercielle lokalmedier på Frederiksberg viser at de yngre vælgere mellem 18 og 29 år især stemmer på Konservativ Folkeparti og Enhedslisten. Tilsammen får de næsten 50 % af stemmerne i den politiske meningsmåling.

Andel i % af afgivne stemmer.

Men mens de konservative får færre stemmer blandt de unge end i det samlede valg, står Enhedslisten en anelse stærkere blandt de unge end hos de ældre vælgere. Ligesom ved den samlede vælgergruppe, fører den grønne koalition også blandt de unge over den blå blok. Se evt. Dødt løb på Frederiksberg – Frederiksbergnyt

Den største afvigelse fra det samlede resultat ses hos Venstre, som får 15 % af de yngre vælgeres stemmer. Ved sidste kommunalvalg fik Venstre kun 6,3 % af de afgivne stemmer. Liberal alliance (der ellers ser ud til at miste sit mandat i kommunalbestyrelsen) står også stærkere blandt de unge. Det er måske yngre studerende fra CBS, der her sætter deres fingeraftryk på kommunalvalget på Frederiksberg.

Fakta om den politiske borgerundersøgelse – Frederiksbergnyt