Kommunalvalget på Frederiksberg har national bevågenhed

Det kommende kommunalvalg på Frederiksberg følges også med spænding uden for kommunen. Kommunernes Landsforening (KL) har ligefrem sat “udfordrerne” Michael Vindfeldt og Lone Loklindt på forsiden af dets blad “danske kommuner”. Inde i bladet er der interviews med såvel udfordrerne, kommunens nuværende borgmester Simon Aggesen og Venstres Jan E. Jørgensen.

SIMON AGGESEN – VI VINDER: Det fremgår af artiklen, at Simon Aggesen føler sig ret sikker på at vinde. Han udtaler, at han har en ganske god “mavefornemmelse”. Han lover desuden, at fortsætte det brede samarbejde efter valget. Ifølge Simon Aggesen vil de konservative ikke føre en skræmmekampagne i valgkampen; Men han påpeger dog, at hvis der kommer et systemskifte “vil det bygge på et stærkt Enhedsliste, der bliver på størrelse med Socialdemokratiet”.

MICHAEL VINDFELDT – VI TAGER INTET FOR GIVET MEN VIL KÆMPE BENHÅRDT. Michael Vindfeldt lover endvidere, at der ikke kommer en revolution med ham ved roret. Han citeres også for at sige, at “Det er afgørende at skatten ikke stiger”, hvorved han lægger sig ud med Enhedslisten, der modsat mener, at en skattestigning på 0,5 % er nødvendig for at opretholde og styrke velfærden. Socialdemokratiet mener, der er brug for “mere ordentlighed”, en indirekte kritik af den måde de konservative styrer kommunen.

LONE LOKLINDT – MANGE BORGERE ER MED PÅ TANKEN OM EN NY BORGMESTER; Lone Loklindt spår, at det bliver et tæt kommunalvalg, men mener der er brug for et opgør med “plejer” på Frederiksberg. Efter 112 års konservativt styrer kører de konservative på autopilot. Hvis man kritiserer nogen, tager en del konservative det “som en personlig fornærmelse”. Hun opfordre Enhedslisten til ikke at slå automatpiloten til og pege på Socialdemokratiet, men i stedet se på “om der i virkeligheden er flere ting der samler os (de radikale) og Enhedslisten”. Hun nævner selv specialskolerne, klima og parkering.

JAN E. JØRGENSEN – JEG ER OGSÅ BORGMESTERKANDIDAT: Der er forskel på Venstre og de konservative på Frederiksberg, og Jan E. Jørgensen udtrykker i interviewet en klar frustration over brudte budgetaftaler og mangel på nytænkning. Han citeres i artiklen for at sige, at han tror “det er det her med det visionære og modet er der, hvor vi adskiller os mest” (fra de konservative). Venstre vil uanset hvordan valget ender, søge indflydelse, og afprøve om de mener det, når et “rødt flertal” siger, de vil det brede samarbejde.

Danske kommuner har ikke hørt Enhedslisten og SF.

173 stemmer kan sætte punktum for 112 år med de konservative (danskekommuner.dk)