De radikale opstiller 11 kandidat til KV21 – opdateret

De Radikale på Frederiksberg har netop offentliggjort deres kandidatliste med 11 kandidater.

Ikke overraskende har partiet genvalgt Lone Loklindt som spids- og borgmesterkandidat. Lone Loklindt er i dag rådmand og formand for Arbejdsmarked- og uddannelsesudvalget. Hun har tidligere været medlem af Folketinget og formand for folketingets miljøudvalg. Hun var også partiets spidskandidat ved kommunalvalget i 2017.

De Radikale har i dag 3 medlemmer af kommunalbestyrelsen og selv om kommunalbestyrelsen udvides fra de nuværende 25 medlemmer til 27, så er det nok mest sandsynligt at de radikale vil opretholde 3 pladser. Ved sidste kommunalvalg fik de radikale oppositionens yderste 12. mandat med en margen på 35 stemmer til Socialdemokratiets mulige 5. mandat.

Nummer 2 på de radikales liste er nuværende kommunalbestyrelsesmedlem Ruben Kidde, der pt. er suppleant for Ida Auken i Folketinget og der for pt. har orlov fra byrådet. Partiets 3. medlem af kommunalbestyrelsen, David Munis Zepernick, genopstiller også, men er overraskende nok kun placeret som nr. 7 på kandidat-listen.

Listen er opstillet som en prioriteret sideordnet liste, hvilke betyder at hvem der bliver valgt alene afhænger af kandidaternes personlige stemmer. Og her fik Zepernick ved valget i 2017 med 323 personlige stemmer det 3. højeste antal på de radikales liste. Ved valget i 2017 fik Lone Loklindt 1834 og Ruben Kidde 1193 personlige stemmer.

Om opstillingsformer: https://frederiksbergnyt.dk/cms/wp-admin/post.php?post=234&action=edit

Den radikale kandidater er: Lone Loklindt, Ruben Kidde, Freja Fokdal, Emilie Normann, Kirsten Lee, Jens-Christian Navarro Poulsen, David Munis Zepernick, Thomas Baark, Anne-Sofie Sadolin Henningsen, Nicholai Tandrup og Lars Brask, i alt11 kandidater.

Partiet har indgået valgforbund med Socialdemokratiet, Hvid-sten, SF, Veganerpartiet, Bitten Vivi Jensen, Volt, Enhedslisten og Alternativet.

Hjemmeside: radikalehovedstaden.dk/politik