Valgplakater må sættes op d. 23.10, men …

Opdateret, smårettelser

Ifølge valgloven må valgplakater til kommunalvalget d. 16. november først sættes op lørdag d. 23.10 kl. 12. Men flere partier udfordrer reglerne, for få er vel i tvivl om, at når partierne bruger 100.000’ner af kroner på at købe reklamer i det offentlige rum, så er det for at få borgerne til at stemme på netop deres parti.

Det er klart de konservative, der har udfordret reglerne mest aggressivt. Lige nu hænger der for anden gang mange plakater med borgmesteren – nu sammen med flere af de andre konservative kandidater. Det er for øvrigt sikkert klogt at de konservative har valgt at skrive “Borgmester” under Simon Aggesen, for der er måske nogen der ikke ved det. Michael Vindfeldt omtaltes for øvrigt også på de socialdemokratiske “skjulte valg-plakater” som viceborgmester.

De konservative gik tilsyneladende tidligere på ugen længere end de ville stå ved. Pludselig var der nemlig plakater, der opfordrede vælgere til at stemme på C – De Konservative. Det var dog til skolevalget, som foregår på mange af landets skoler i denne uge. Da pressen begyndte at interessere sig for plakaterne forsvandt de igen. Der er da heller ikke andre partier, der har sat valgplakater op til skolevalget.

Der er sikkert nogle vælgere, der vil mener at det er lidt udfordrende at påstå, at Simon Aggesen (borgmester) og Flemming Brank (formand for Frederiksberg Boligfond) “Passer på byen”.