C er ude, V (endnu) inde

Skrevet lørdag formiddag.

Budgetforhandlingerne på Frederiksberg Rådhus er i gang her i weekenden, og selv om det ikke når op på det samme spændingsniveau som i Københavns Kommune, så ser det ud til at det også kan blive lidt “dramatisk” på Frederiksberg. Forhandlingerne er om sagt stadig i gang, men allerede fredag aften splittedes den borgerlige gruppe.

Flere konservative medlemmer lagde fredag aften opslag på sociale medier, hvor de skrev, at de konservative havde forladt forhandlingerne. Det kom ikke tilsvarende opslag fra Venstres 2 medlemmer, så alt tyder på de fortsat er med i budgetforhandlingerne.

Merete Winther Hildebrandt skiver på hendes facebook profil: “For os konservative har det været vigtigt at kunne begrænse en mulig skattestigning, og samtidigt sikre kvaliteten i Frederiksbergs daginstitutioner, ældrepleje og øvrige kernevelfærd.” Laura Lindahl var i sit opslag mere direkte, hun skriver: “Vi har hele tiden haft fokus på at finde løsninger, som ikke inkluderer en skattestigning”. De konservative gik da borgmesteren sagde, at en skattestigning på minimum 0,6 % ikke kunne undgås. De konservative ønskede i stedet at finde yderligere besparelser.

Venstres medlemmer har ikke lagt noget op på de sociale medier om, hvordan de ser forhandlingerne går, men et godt bud er, at de fortsat kæmper for at begrænse eventuelle besparelser på kommunens skovbørnehave. Jan E. Jørgensen har tidligere på facebook skrevet: “Det er ikke nogen hemmelighed, at vi bliver nødt til at effektivisere på nogle områder, men jeg kommer til at kæmpe som en løve for at bevare skovbørnehaverne.” Det kan være årsagen til, at Venstre ikke straks gik da borgmesteren fastslog at en skattestigning på mindst 0,6 % blev nødvendigt.

Partierne i den grønne koalition har ikke meldt noget ud endnu og har heller ikke svaret på de konservative opslag. Det sker nok først når forhandlingerne er afsluttet (eller hvis et af partierne forlader forhandlingerne). Vi ved derfor heller ikke hvor skattestigningen ender. Flere af de konservative, der har skrevet opslag på de sociale medier, ser ud til at forvente at det bliver på 1 procentpoint eller mere, fordi det (efter dem) kræves af Enhedslisten.