Nu tyder alt på, at Frederiksbergs mest omtalte lokalplan, der omhandler Prins Henriks Skoles område ved Værnedamsvej, endeligt vedtales af et snævert flertal bestående af de konservative og venstre. Alternativet har dog endnu ikke tilkendegivet, hvad de vil stemme, da de ikke sidder i By- og Miljøudvalget.
Oprindeligt var planen, at tillade en væsentlig tilbygning til skolens areal, men det er lykkes borgerne og oppositionen at få tilbygningen reduceret. Der kommer alligevel lidt over 700 ekstra m2 til det allerede tæt bebyggede område.
Beboerne har også været kritiske over for en plan om en p-kælder inde i gården med udkørsel til Frederiksberg Alle. Den bevares men i en mindre udgave.
Lokalplanen har undervejs rejst en række principielle spørgsmål. Først og fremmest strider den mod den strategi kommunalbestyrelsen har vedtaget imod fortætning i det østlige Frederiksberg. I forhold til den eksisterende lokalplan er området allerede før projektet startede overbebygget. Alligevel lagde forvaltningen startredegørelser og lokalplaner frem som ville tillade væsentlige udbygninger på matriklen.
Flere politikkere har retfærdiggjort tilladelsen til tilbygninger med ønsket om ”at bevare Prins Henrik Skole” på Frederiksberg”. Ræsonnementet var tilsyneladende, at det er nødvendigt for skolen (sælgeren) at tjene så mange penge på salget, at de har råd til at bygge nyt på Frederiksberg, konkret på Rolighedsvej. En tommefinger-regel er pt. at hver m2 er 20.000 kr. værd for sælger, mens bygherren efterfølgende kan sælge det for 40.000 kr. pr. kvadratmeter.
Spørgsmålet er om en sælgers mulige indtægter er en legitim begrundelse, som en kommune må tage hensyn til ved udarbejdelsen af en lokalplan.
Lokalplanen har allerede vist sig et flertal i by- og miljøudvalget, mandag d. 12.4 behandles lokalplansforslaget i økonomiudvalget (magistraten) hvorefter den d. 19.4 kommer i kommunalbestyrelsen.