Af de 11 partier og lister som stiller til kommunevalget på Frederiksberg er de 9 tilsluttet en af de 2 store såkaldte valgtekniske samarbejder, der er blevet anmeldt til valget. Et valgteknisk samarbejder betyder at en række partier er gået sammen i et samarbejde der betyder at deres stemmer lægges sammen i den første fordeling af mandaterne i byrådet. Derved undgår partierne stemmespild og kan måske vinde et ekstra mandat. Hvis 2 partier i et sådan samarbejde hver for sig står til 4,5 mandat ville de hver for sig kun få 4 mandater og 8 tilsammen, men på grund af det valgtekniske samarbejde får de et ekstra 9. mandat, som det største af partierne får som deres 5. mandat.
På Frederiksberg er de to valgtekniske samarbejde udtryk for en traditionel blokpolitik med de radikale i den blå blok.
Det borgerlige valgsamarbejde omfatter de over de konservative og de radikale også Venstre, Liberal Alliance og Frederiksberg Borgerliste.
Det andet valgtekniske samarbejde består af socialdemokraterne, SF og Enhedslisten. Dette er noget nyt i forhold til for 4 år siden ved valget i 2009, hvor Socialdemokraterne og Enhedslisten ikke ville i valgforbund med SF, da de ikke kunne enes med SF’s daværende spidskandidat.
To partier står udenfor de 2 valgtekniske samarbejder. Dansk Folkeparti er dem de andre ikke vil lege med, mens Hjertepartiet ikke vil lege med de andre. For disse partier betyder det, at det bliver lidt sværere at få et mandat i byrådet. For dem kræver det, at de får 4 % af de gyldige stemmer eller 2.170 stemmer, mens et parti i et valgforbund kan være så heldig at de kan nøjes med 2.000 stemmer.