Parkeringskælder koster 228 mio. kr.

Parkeringskælderen på pladsen bag rådhuset forventes færdig til årsskiftet. Hvis ikke der kommer yderligere nye omkostninger til, kommer kælderen til at koster i alt 228 mio. kr. Prisen dækker dog ikke kun parkeringsdelen. Isoleret kostede p-delen 139 mio. kr. Hertil kommer så 56 mio. kr til klimasikring og 33 mio. kr til begrønning m.m. af pladsen.

Disse oplysninger kom frem på det sidste kommunalbestyrelsesmøde før sommerferien i forbindelse med besvarelsen af spørgsmål stillet af Enhedslisten Emil Samaras. Samaras spurgte også om hvor mange ekstra parkeringspladser kælderen gav, i forhold til dem der tidligere var på overfladen. Svaret, der blev givet af Jan E. Jørgensen, som formand for miljø- og trafikudvalget, var 47.

Samaras spurgte så til, hvad hver ny p-plads kommer til at koste kommunen og her var svaret 3 mio. kr. Hvis man beregnede prisen med udgangspunkt i de 275 pladser der kommer i kælderen, så svarer udgifterne til ca. 500.000 kr. per styk.

Endelig spurgte Samaras til CO2 aftrykket af p-kælderen. Her svarede Jan E. Jørgensen, at det ikke er opgjort, men hvis man alene så på den brugte mængde beton og regnede med et normalt brugt standardmål for CO2 udslip per m3 beton, løber alene betondelen af p-kælderen op i 2.212 tons CO2.

Desværre stillede Emil Samaras ingen opfølgende spørgsmål til svarene, hvilket ellers er normalt ved denne type at spørgsmål i kommunalbestyrelsen. Det kunne ellers have været interessant at høre, om den liberale Jan E. Jørgensen mener, det er en kommunal opgave at anlægge p-kældere og stille pladserne billigt til rådighed for bilister, når det samtidigt betyder, at de kommunale pladser udkonkurrerer private p-kældre.

Det kunne også have være interessant at høre udvalgsformandets betragtninger over CO2 regnskabet for byggeriet.

Spørgsmål og besvarelse kan ses på videoen fra kommunalbestyrelsens møde d. 17. juni.

Tidligere udsendelser (avc.dk)