Bredt forlig på Frederiksberg

Ifølge partierne bag budgetaftalen i Frederiksberg kommunen er aftalen indgået under stramme økonomiske rammer, hvor det har været nødvendigt at finde effektiviseringer og besparelser/nedskæringer på 43,7 millioner kroner i 2025 stigende til 67,7 millioner kroner i 2028. 

Alligevel har det været muligt at afsætte 25 millioner kroner til en grønnere by med en ny park, mere bynatur og mere biodiversitet, bl.a. på Solbjerg Parkkirkegård, et grønnere Nordens Plads en grønnere rådhusplads og flere naturlegepladser. Samtidig sikrer budgetaftalen samlet set, at der bruges flere penge på velfærd til gavn for alle borgere.

I 2025 vokser kommunens udgifter til service af byens borgere således med 68 millioner kroner. Der investeres for mere end 350 millioner kroner i 2025 og for 1 milliard kroner målt i hele budgetperioden til anlæg og forbedringer af byens rum og bygninger til velfærdsinstitutioner. Budgetaftalen, siger partierne, overholder kommunens økonomiske politik og sikrer varig balance i Frederiksbergs økonomi.

Forligspartierne har desuden genbekræftet, at Frederiksberg skal forblive en blandet by, hvor der ikke kun bygges dyre ejerboliger og private udlejningsejendomme, men også almene boliger. Her afskiller de 6 partier bag aftalen sig fra kommunalbestyrelsens 7. parti Det Konservative Folkeparti, som i forhandlingerne ultimativt krævede et stop for almene boliger i 4 år. De konservative anså dette for så vigtigt, at de nu har sat sig selv uden for indflydelse i det kommende år. Venstre valgte en anden strategi i forlængelse af deres beskrivelse af sig selv, som borgerlige stemmer der arbejder.

Forligspartierne slår også fast at skatten holdes uændret i 2025, og i 2026 sænkes skatten i overensstemmelse med principperne besluttet med budgetaftalen for budget 2024. 

Teksten til budgetaftalen kan ses her budgetaftale-2025.pdf (frederiksberg.dk)