Der lukkes for bygassen i 2030

Frederiksberg Forsyning har besluttet at nedlægge kommunens bygas med udgangen af 2030. Beslutningen er taget på baggrund af en omfattende analyse, der viser at der hvert år er kunder der vælger bygassen fra og går over til el eller flaskegas.

Bygassen på Frederiksberg bruges stort set kun til madlavning, primært i private hjem, hvor forbruget er lavt. Antallet af bygaskunder er faldet markant og salget af bygas på Frederiksberg svinder ind år for år i takt med, at der bliver færre kunder. Antallet af kunder er faldet med knap 20 procent siden 2018. Bare i 2023 valgte 576 kunder bygas fra, og der er en forventning om, at tendensen fortsætter.

Det var på den baggrund, at Frederiksberg Forsyning sidste år satte en omfattende analyse i gang med fokus på bygassens fremtid på Frederiksberg. Med analysen som grundlag har Frederiksberg Forsynings bestyrelse med formand Michael Brautsch i spidsen, nu taget beslutning om at lukke for bygassen, da det ikke længere giver økonomisk mening at opretholde gasselskabet. De sidste kunder vil skulle leve med kraftige prisstigninger, hvis de alene skulle vedligeholde gasnettet.

Der er næppe nogen tvivl om, at beslutningen om at lukke for by[1]gassen på Frederiksberg er til gene for de bygaskunder, der er glade for at lave mad på bygas. Det kan også resultere i at borgerne må ud og købe et el- komfur, samt betale for fjernelse af gas-inventaret. Hvis man venter med at skifte til 2028 slipper man dog for at betale for afkoblingen – for når leveringen af gas formelt opsiges, er det forsyningen der skal betale for det.

Forsyningen gør i øvrigt opmærksom på, at der kan opstå situationer, hvor de beslutter at lukke enkelte områder før 2030. Bliver forsyningen fx bedt om at fjerne en gasledning for at gøre plads til nye anlæg, bliver ledningen ikke omlagt.

Man kan se mere om sagen på Frederiksberg Forsynings hjemmeside Forside – Frederiksberg Forsyning (frb-forsyning.dk)