Fortætning på Nordre Fasanvej

Klima- plan og boligudvalget har i enighed vedtaget at anbefale at kommunalbestyrelsen vedtager forslaget til Lokalplan 239 for boliger på Nordre Fasanvej 99. Det drejer sig om en villa, et baghus og mellemliggende garagebygning der nedrives for at gøre plads til en større byggere, et seniorbofællesskab med ca. 20 boliger. Den nuværende villa ses her:

Ny byggeriet betyder en markant forøgelse af bebyggelsesprocenten på grunden der stiger fra 110 til 230 %. Da kommuneplanen for området kun giver mulighed for at bygge de 110 % er der også udarbejdet et kommuneplantillæg som hæver den tilladte bebyggelsesprocent til 240 %.

Forslaget til den nye lokalplan har været ude i høring og det har givet anledning til flere kritiske bemærkninger fra især naboerne til projektet. Generelt er der ros til formålet med at bygge et seniorbofællesskab, med der er kritik af den høje bebyggelsesprocent. Forvaltningen afviser denne kritik med at byggeriet er tilpasset naboejendommene der netop har en høj bebyggelsesprocent, hvilket for forvaltningen betyder mere end kommuneplanens bestemmelser om max 110 %. Et enigt udvalg har her fulgt forvaltningens indstilling.

Man kan af sagen se, at der på grunden kun bliver et friareal på 139 m2, og 173 m2 opholdsareal på tagetager. Endelig får stuetagen i baghuset nogle små baghaven, mens 1. salen for små altaner mod vest.

I høringsfasen er der indkommet 21 høringssvar (fra borgere, forskellige andelsboligforeninger og andre foreninger), men høringssvarende har ikke givet anledning til at politikerne har ændret projektet, bortset fra en mindre præcisering om at der skal (hvis det er muligt) tages hensyn til rødderne fra en blodbøg der står på naboejendommen, men har rødder ind i byggefeltet for nybyggeriet.