Samtidigt med at Venstre lancerede deres 10 kandidater til det kommende kommunalvalg (16. nov.), præsenterede partiet også Jan E. Jørgensen som borgmesterkandidat. Dermed har der meldt sig 4 borgmesterkandidater til det KV21: Simon Aggesen for de konservative, Michael Vindfeldt fra Socialdemokratiet, Lone Loklindt fra de radikale og så nu Jan Jørgensen fra Venstre. Flere kan stadig melde sig, således har SF tidligere haft borgmesterkandidater, mens Enhedslisten nærmest har gjort en dyd ud af at de aldrig gør det.
Det har skabt en del opmærksomhed at et parti som Venstre, med et mandat i kommunalbestyrelsen, stiller med en borgmesterkandidat og det er da også en tydelig politisk ændring, som man kan læse en del ind i:
For det første, sikre det Jan Jørgensen en vægtigere plads i valgkampen. Holder man et møde med borgmesterkandidaterne så skal han med. Det sikre også, at kampen ikke bare bliver en kamp mellem to ”kamphaner”, 2 yngre jurister. Nu melder en ny jurist (Jan E. Jørgensen) sig på banen, som for øvrigt også indeholder ikke-juristen Lone Loklindt.
For det andet, markerer det også en kant over for de konservative. Jan E. Jørgensen har nu ved flere lejligheder markeret utilfredshed med den konservative borgmester Simon Aggesen, senest i forbindelse med beslutningen om at udvide kommunalbestyrelsen, hvor Jan Jørgensen åbent sagde, at har var blevet truet til at undlade at stemme for Enhedslistens og de radikales forslag om at udvide kommunalbestyrelsen til 31 medlemmer. Der kan også være tale om, at lægge lidt afstand til en borgmester der har haft nogle pressesager imod sig i forbindelse med køb og salg at en lejlighed.
For det tredje, kan det også være et budskab til oppositionen. Hvis de sammen med Venstre får flertal kunne den måske udmønte sig i, at Venstre skifter side for selv at få borgmesterposten. Sådanne ”kup” er sket i mange kommuner på natten efter valget. I en del kommuner er det sket mellem de konservative og venstre (der ofte har mindre gode interne relationer), ligesom der er eksempler på at SF eller de radikale har skifte side efter et valg. På Frederiksberg har der også være sådanne sonderinger, f.eks. blev Pernille Høxbro, mens hun endnu var radikal, spurgt om hun ville være borgmester og Jan E. Jørgensen har måske også fået en forespørgsel. Men hidtil er det ikke sket på Frederiksberg.
Og endelig, for det fjerde, er Jan E. Jørgensens plads i Folketinget kommet i fare på grund af Venstres tilbagegang. Venstre vil sikkert stadig vinde et mandat i Hovedstaden, men Jan Jørgensen vil nok ikke kunne slå Tommy Ahlers i kampen om den plads.