Lokal Venstremand måske på vej mod Folketinget

Screenshot fra Jan E-Jørgsensen fra Venstres hjemmeside

Screenshot fra Jan E-Jørgsensen fra Venstres hjemmesideDen enes død den andens … Konsekvensen af at Malou Aamund har valgt at forlade Folketinget er, at den lokale venstremand på Frederiksberg, rådmand Jan E. Jørgensen pludselig står med bedre chancer for at blive valgt til Folketinget ved næste folketingsvalg.

Malou Aamund blev i 2007 valgt til Folketinget for Liberal Alliance, men skiftede senere til Venstre. Hun blev i november 2008 folketingskandidat for Slotskredsen på Frederiksberg, da Rikke Hvilshøj trak sig.

Venstre fik sidst 2 valgt i København og det var forventet at de 2 pladser, ved det næste valg, ville gå til Søren Pind og Malou Aamund. Nu bliver det en kamp, især mellem Jan E. Jørgensen, dertidligere har været opstillet i Utterslev kredsen, Marion Pedersen (opstillet på Amager), der trådte ind i Folketinget i stedet for Rikke Hvilshøj i 2008, og måske Cecilia Lonning der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation og opstillet i Valby. Endeligt kan der opstilles nye kendte personer op i de kredse som mangler kandidater, fx i Slotskredsen.

Hvis Jan E. Jørgensen kommer i Folketinget følger han i fodsporet af 2 tidligere lokalpolitikere fra Venstre på Frederiksberg: Erling Oxdam og Rikke Hvilshøj. Det betyder sandsynligvis ikke, at Jan E. Jørgensen forlader Frederiksberg Rådhus, da Venstre ikke har forbud mod dobbeltmandater.

Yderligere 2 medlemmer af Frederiksberg kommunalbestyrelse stiller op til det kommende folketingsvalg med chancer for at blive valgt. Det er Lone Loklint fra de radikale og Michael Vindfeldt fra Socialdemokraterne. For dem begge gælder, at det må forventes at de forlader kommunalbestyrelsen hvis de bliver valgt til Folketinget.