Frederiksberg Menighedshus fylder 75 år

Frederiksberg Menighedshus-1

Frederiksberg Menighedshus-1Det indremissionske Frederiksberg Menighedshus har i dag fredag eksisteret i 75 år, men tilslutningen er dalet kraftigt siden starten. Igennem årene der er gået, er tilslutningen til menighedshuset dalet støt og roligt, og i dag er der kun mellem 10 og 15 trofaste brugere af det store rødstenshus på Næstvedvej.

Næstvedvej?

Frederiksberg Menighedshus ligger vist ikke på Frederiksberg, men i byområdet Frederiksberg ved Sorø. Det var ærgerligt, for her var ellers en lejlighed til at skrive om missionsarbejdet på Frederiksberg.

Dét skrives der ikke meget om – nok ikke siden den daværende indre missionær stoppede for 3-4 år siden i en alder af 85 år. Nu har Frederiksberg i stedet tilknyttet en missionærmedhjælper.

Frederiksberg Menighedshus-2Indre Mission har på Frederiksberg Missionshuset Sindshvile, Helgesvej nr. 22 i gården, hvor der bl.a. findes en børneklub og hvor der er et fællesskab på ca. 15 mennesker der mødes til samtale, bøn m.m. tirsdag aften kl. 19:30-21:30.

Og huset på Helgesvej fylder ikke 75, men 107 år. Huset blev bygget samtidigt med karreerne i området. Det er opkaldt efter en sommervilla som tidligere lå på stedet.

For øvrigt testamenterede en rigmand de 10 lejligheder, som ligger over porten ind til gården til Indre Mission, så missionærerne altid kunne få en billig lejlighed nær missionshuset.

Men som sagt er der ingen nyheder om missionshuset i dag

Hvis du alligevel vil læse mere så prøv

http://www.bethesda.dk/index.php?action=txt_show&id=50&menu=123

http://www.sindshvileim.dk/

eller artiklen om huset i Indre Missions Tidende

http://www.sindshvileim.dk/Hjem-filer/ArtikelIMT.pdf