Ny Borgerlig Forbrugsorganisation

Mie Harder (C)

Mie Harder (C)
Den konservative lokalpolitikker på Frederiksberg Mie Harder har ifølge Berlingske taget initiativ til at danne et borgerlig alternativ til Forbrugerrådet. En forbrugertænketank (kaldet ”Forbrug og Liv”), der skal fremme frit valg på bekostning af “forbud og lovgivning” (sic!). Tænketanken forventes at starte til august eller september når der er skaffet de nødvendige 2 mio. kr. til projektet. Der er foreløbigt indsamlet 1 mio. kr.

Mie Harder har til i Berlingske udtalt:
»Mange er frustrerede over, at den forbrugerpolitiske debat ofte er meget ensidig. Vi ser igen og igen, at enkeltsager om noget, der er farligt eller risikofyldt, får medierne til at køre op i en spids, og så bliver der sat en bekymringsdagsorden, som medfører en debat om, hvordan man kan regulere og forbyde sig ud af problemet. Man mener ikke, at forbrugerne kan finde ud af at vælge selv,«

Hun bruger det såkaldte kødklister som et eksempel, hvor stoffet thrombin som gelé kan få kød til at hænge sammen. Det blev efter en hed debat forbudt af EU.

»Det er i virkeligheden et helt uskadeligt enzym, som bl. a. kan bruges til at lave et fedtfattigt produkt, som nogle forbrugere formentlig vil synes er udmærket. Men medierne, Forbrugerrådet og politiske ordførere kørte ud fra nogle lidt følelsesmæssige betragtninger sagen op i en spids. Her kunne vi gå ud med et andet synspunkt,« siger Mie Harder i Berlingske.

Forbrug & Liv forventes at blive sponseret af virksomheder, enkeltpersoner, organisationer og på sigt også støttemedlemmer. Bidragsyderne er anonyme – og organisationen lover vandtætte skotter mellem den daglige ledelse og sponsorer. Forbrug & Liv vil arrangere konferencer, deltage i den forbrugerpolitiske debat og give høringssvar.  Målet er at styrke forbrugernes valgmuligheder og ansvar