Godkendt hjemmehjælpsfirma unddrager sig skat

Et af de private firmaer som leverer hjemmehjælp på Frederiksberg, Attendo Care, anklages nu (i avisen Politiken) for ikke at have betalt skat i Danmark af et millionoverskud tjent på hjemmepleje især i Frederiksberg og Københavns kommune. I stedet sender hovedaktionæren i firmaet hvert år et millionbeløb i skattely via et skattely i Luxemburg til hovedsædet på Kanaløerne i den engelske kanal, hvor selskabsskatten er lig nul. Selskabet har aldrig i de 14 år det har eksisteret betalt skat i Danmark. Firmaet påstår at de aldrig har tjent penge på aktiviteterne i Danmark.

Skatteunddragelsen sker ved, at hovedaktionæren, kapitalfonden IK Investment Partners, har ydet et 15-procents lån på knap 3 milliarder kroner til plejekoncernen. Spøgsmålet er om det er lovligt. Politikken citere professor Bent Greve fra RUC, der er ekspert i skattesager , at ”manøvren med den tårnhøje rente ligner skattespekulation. Man kunne sagtens få den tanke, at det her handler om at få overskuddet ud et sted, hvor man ikke skal betale skat af det”.

I København kalder Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) det “fuldstændig uacceptabelt, at vi har et firma, der tjener penge på det offentlige og samtidig ikke betaler skat”.  

På Frederiksberg har Enhedslistens Thyge Enevoldsen udtalt at Enhedslisten vil rejse sagen i kommunalbestyrelsen og opfordre kommunen til at trække godkendelsen af Attendo Care tilbage.