SF-kandidat trækker sig og melder sig ind i Enhedslisten – nu opdateret

Bianca Vitting, som var en af SF’s 4 ”Fokus-kandidater” til det kommende kommunalvalg, har på hendes facebook side opslået en kritik af SF, og samtidigt meddelt at hun melder sig ud af partiet og i stedet melder sig ind i Enhedslisten.

Bianca Vitting har været meget kritisk overfor en del af SF’s politik på Rådhuset, hvor SF indgik i et budgetforlig med de konservative og Venstre (mens Socialdemokratiet, Enhedslisten og de radikale stod udenfor). Igennem budgetforliget har SF stemt for en omlægning af specialundervisningen, hvor pladser på specialskolerne nedlægges mens der etableres såkaldte ”mellemformer” tilknyttet de almindelige folkeskoler. Omlægningen kritiseres kraftigt af de involverede forældre (herunder Bianca Vitting), skolebestyrelserne og af Frederiksberg Lærerforening.

Bianca Vitting har sammen med Daniel Panduro (EL) og David Munis Zepernick (RV) skrevet et indlæg i Frederiksberg liv hvor beslutningen kaldes en ugennemtænkt løsning for specialskolebørnene og en spare øvelse.

Som der står i indlægget, er der tale ”om børn der er blevet visiteret til en helt særlig støtte og specialundervisning, fordi de har særlige behov, diagnoser eller læringsvanskeligheder, der nu det meste af deres skoledag skal indgå i en klasse med 27 andre børn og kun én lærer. Det er pædagogisk fuldstændigt uforsvarligt og imod alt hvad vi ved om god undervisning.”  Uigennemtænkt løsning for specialskolebørn er dømt til at mislykkes: Lyt til forældrene | frederiksbergliv.dk

Konflikten er ifølge Bianca Vitting efterfølgende blevet skærpet efter et møde i bestyrelsen for SF Frederiksberg, hvor hun er blevet afkrævet et løfte om at stoppe kritikken. Hun beskriver det selv således:

”Når man afviger fra det eksisterende SF-medlem af kommunalbestyrelsens holdninger, står man til prompte skæld ud og trusler om ekskludering fra partiet. Jeg er blevet presset til at love, at jeg aldrig ville udtale mig kritisk om politiske forslag, der ligger milevidt fra mine egne politiske værdier. Der er blevet stillet spørgsmålstegn ved, om jeg ville være i stand til at stemme besparelser på handicapområdet igennem. Og jeg er blevet kritiseret i beskeder fra partifæller, der ikke brød sig om mine politiske opslag på sociale medier. Jeg ønsker ikke at arbejde for et parti, der ikke lever op til deres egne politiske værdier. Og som truer deres medlemmer til stilhed. Derfor har jeg i dag meldt mig ud af partiet SF.”

Hun skriver videre “Fremover er jeg at finde som medlem af Enhedslisten, som jeg oplever, er mere villig til at tage borgernes parti – også dem, som har brug for en hjælpende hånd i hverdagen.”  (Bianca Vitting | Facebook)

SF’s lokale formand har nu kommenteret sagen på facebook (4) SF Frederiksberg – Opslag | Facebook

Se også vores dækning af SF’s opstilling Flere SF kandidater til KV 21 – Frederiksbergnyt