Pressemeddelelse om valgforbund mellem A, B, F, Ø og Å

Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre, SF og Alternativet indgår valgforbund til årets kommunalvalg på Frederiksberg. Partierne er enige om sammen at kæmpe for, at der kommer et nyt flertal efter valget, og partierne lægger særligt vægt på, at der skal ske en større prioritering af klima, mere bynatur og grøn omstilling og bedre velfærd. Derfor har partierne fælles fortsat navnet ”den grønne koalition”. Partierne har dermed også den ambition, at man vil kæmpe for at få flertallet i kommunalbestyrelsen efter valget for at kunne sætte en mere progressiv retning.

Socialdemokratiet er meget tilfredse med indgåelsen af aftalen, som fortsætter sidste valgkamps valgforbund.

”I Socialdemokratiet glæder vi os til valgkampen. Sidste gang var det kun 168 stemmer fra, at vi kunne have fået et nyt og mere progressivt flertal på rådhuset. Meget fungerer fint på Frederiksberg. Det skal vi selvfølgelig holde fast i. Men vi har langt større ambitioner for Frederiksberg end ”fint nok”. I Socialdemokratiet går vi til valg på, at vi skal have et Frederiksberg, der tager sig ordentligt af alle.” siger spidskandidat og viceborgmester Michael Vindfeldt (S).

Enhedslisten stiller denne gang med spidskandidat Mette Bang-Larsen som også er glad for valgforbundet:

”Der er behov for en ny og langt mere solidarisk, åben og grøn politik, hvis Frederiksberg skal være en by for alle, uanset alder og indkomst. Dette kræver et magtskifte, og det er det, vi i Enhedslisten vil kæmpe for sammen med resten af valgforbundet, ved dette valg.”

De Radikales spidskandidat, rådmand Lone Loklindt supplerer:

I Radikale Venstre er vi glade at kunne fortsætte valgforbundet, Den grønne koalition, som har det rigtige sigte, nemlig en ambitiøs grøn omstilling samt at få et tiltrængt magtskifte på Frederiksberg med fokus på mere åbenhed, nytænkning og borgerinvolvering”. Lone Loklindt understreger samtidig vigtigheden af det brede samarbejde i hele kommunalbestyrelsen, som der er enighed om i valgforbundet.

hvis de deler ambitionen om et nyt flertal på Frederiksberg.For SF’s rådmand og spidskandidat Balder Mørk Andersen har det også været vigtigt at fastholde valgforbundet:

”Med denne aftale ser vi i SF nu frem til at fremføre vores visioner for et bedre Frederiksberg. Vi vil fortsat arbejde fokuseret og konstruktivt for at få dem til at blive til virkelighed. Valget er demokratiets fest, og SF vil være deltagere der kan ses og høres. Jeg glæder mig til sammen med de andre kandidater at møde borgerne på gaden og ved debatmøder.”

Endeligt lægger Alternativets spidskandidat og rådmand Mette Bram afgørende vægt på den grønne fællesmængde i koalitionen:

I Alternativet er vi glade for at indgå i et valgforbund, som højt og tydeligt prioriterer miljø og klima. Vi ønsker en ny politisk kultur og er ikke begejstrede, hvis et valgforbund signalerer blokpolitik. Derfor er erklæringen om, at partierne vægter et bredt samarbejde efter valget helt afgørende for os.” siger rådmand Mette Bram (Å).

Der er kommunalvalg den 16. november 2021 og med indgåelsen af dette valgforbund mindsker partierne risiko for stemmespild, så det sikres, at flest mulige vælgere, der stemmer på ”Den grønne koalition” bliver hørt og repræsenteret i den nye kommunalbestyrelse.

Andre partier er velkomne i valgforbundet,