Skal der fyres 22 lærere?

Folkeskolen på Frederiksberg rammes nu både af de besparelser kommunalbestyrelsen i enighed vedtog sidste år og af en nedgang i antallet af børn. Ifølge Frederiksberg Læreforening ser det lige nu ud til at der er 22 lærere for meget ansat.

Det har fået Lærerforeningen til at råbe op til politikerne og bedt dem om at lade være med at fyrer lærere før der er helt tjek på hvor mange det ender med er overflødige når skoleåret starter til august.

Lærerforeningen peger på, at der en en hvis omsætning blandt lærerne på Frederiksberg, blandt andet fordi Frederiksberg ikke er lønførende. Derfor er der erfaringsvis et antal lærere, der selv siger op, hvis de har fået nye stillinger efter sommerferien. Der er trods alt generel en mangel på uddannede lærere, og 1. august er kendt som ”den store skiftedag i skoleverdenen”.

Frederiksberg Lærerforening opfordre derfor politikerne til IKKE at igangsætte opsigelse af lærerne, men i stedet slå kold vand i blodet og afsætte ressourcer til evt. at fastholde et mindre antal ekstra stillinger i efteråret.