Folketingsvalget på Frederiksberg

Folketingsvalget d. 1. november får også konsekvenser på Frederiksberg, herunder på hvem af de opstillede på Frederiksberg, som bliver valgt. Hele 7 medlemmer af kommunalbestyrelsen stiller op som kandidater i folketingsvalget: Gunvor Wibroe (A), Ruben Kidde (B), Nikolaj Bøgh (C), Laura Lindahl (C), Jan E. Jørgensen (V), Pelle Dragsted (Ø) og Sabrina Loise Christiansen (Ø). Desuden stiller der 2 tidligere medlemmer af kommunalbestyrelsen op; Balder Mørk Andersen (F) og Mette Bram (Å).

Kun 7 ud af de 9 kandidater står på den stemmeseddel der bliver brugt på Frederiksberg, fordi Gunvor Wibroe og Sabrina Christiansen stiller op i andre storkredse, Gunvor Wibroe i Københavns Omegn og Sabrina Christiansen i Sydjylland (hvor hun kommer fra).

Sandsynligheden for at de opstillede frederiksbergske kandidater bliver valgt varierer en del, 6 af dem har nok en chance, 2 er nok ret sikre på at blive valgt, heraf en (Pelle Dragsted) som nok på betegnes som hel sikker, da Dragsted et spidskandidat for Enhedslisten i Københavns storkreds, og Enhedslisten stiller op på en prioriteret liste, hvilket betyder, at Dragsted er den første der vælges fra partiet, hvis partiet kommer i folketinget. Da Enhedslisten ikke tillader dobbeltmandater, forventes det at Dragsted træder ud af kommunalbestyrelsen, hvorefter partiets 1. suppleant træder ind i stedet for. Det er det tidligere medlem Thyge Enevoldsen.

Neden for se på de andre kandidater valgmuligheder.