Spændende kampvalg blandt de konservative

Blandt de konservative forventes det at 4 af partiets kandidater til Folketinget i Københavns Storkreds har mulighed for at blive valgt. Hvor mange der vælges, er også et spændende spørgsmål. Ved det sidste Folketingsvalg fik partiet kun valgt et medlem i København storkreds, idet de med ca. 24.000 stemmer fik tildelt det næst yderste 15. kredsmandat. I dag står partiet til en markant fremgang, så det må forventes, at partiet får valgt 2 eller 3 i Københavns Storkreds, mest sandsynligt nok kun 2.

Vurderingen er, at der blandt de konservative 12 kandidater i Københavns Storkreds er 4 som har en reel chance for at blive valgt:

Folketingsmedlem Katarina Ammitzbøll har fordelen af, at hun er medlem af folketinget. Hun blev i 2019 valgt med 2.261 stemmer, hvilket viser at hun dengang ikke var særligt kendt blandt vælgerne. Spørgsmålet er om hun er det nu. Katarina Ammitzbøll (KF) / Folketinget (ft.dk)

Nikolaj Bøgh, rådmand på Frederiksberg og må forventes især at få en del stemmer på Frederiksberg. Fik sidst 1.687 stemmer og er 1. suppleant, hvilket betyder, at hvis partiet sidst havde fået et tillægsmandat i storkredsen ville den være endt hos Bøgh. Hans valgchancer denne gang er nok blevet svækket af at også en anden konservativ lokalpolitiker på Frederiksberg, Laura Lindahl, opstiller. Til gengæld er Bøgh denne gang nok lidt bedre kendt i resten af storkredsen, fordi han flere gange har optrådt i tv som repræsentant for de ”nationalkonservative”. Om mig – Nikolaj Bøgh (konservative.dk)

Laura Lindahl, den anden lokalpolitiker fra Frederiksberg, kendt som tidligere folketingsmedlem for Liberal Alliance. Lindahl har den fordel, at hun er kendt fra Liberal Alliance og trækker nok stadig flest vælgere fra ”liberal-konservative kredse”. Hun fik et godt valgt og flere stemmer end Nikolaj Bøgh ved det seneste kommunalvalg på Frederiksberg (1.290 mod Bøghs 1.079), men nogle af stemmerne kom nok fra vælgere som tidligere stemte på LA, og spørgsmålet er om de også vil stemme på Lindahl ved et folketingsvalg, Hvor LA opstiller. Hun har også ulempen ved at de konservative stemmer på Frederiksberg bliver delt. Forside – Laura Lindahl

Helle Bonnesen, er den sidste konservative kandidat, der må anses som havenende en chance for at blive valgt til Folketinget. Hun fik 3. flest stemmer på den konservative liste ved Folketingsvalget i 2019 i Københavns Storkreds og hun har siden da haft et rigtigt godt kommunalvalg i København. Her øgede hun (uden at være spidskandidat) sit personlige stemmetal fra 1.809 ved kommunalvalget i 2017 til 3.433 ved kommunalvalget i 2021.  Helle Bonnesen – Folketingskandidat – Det Konservative Folkeparti

Et godt bud på de konservatives valg i Københavns storkreds er, at de får valgt et kredsmandat og sandsynligvis et tillægsmandat (i konkurrence med Københavns Omegns Storkreds). Frederiksberg kan risikere, at ingen af de frederiksbergske kandidater vælges, fordi de konservative stemmer i kommunen deles mellem de 2 lokale kandidater. Hvis en af dem vælges bliver det nok ….