Hvem bliver de konservatives nye spidskandidat

Den 13. april afgøres det. Hvem skal være de konservatives borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg i 2025. Afgørelsen falder på et opstillingsmøde, hvor de aktive medlemmer af den konservative vælgerforening kan vælge mellem 2 kandidater: Nikolaj Bøgh og Michael Brautsch.

Mens Nikolaj Bøgh er bredt kendt, både lokalt og nationalt, er kendskabet til præsten Michael Brautsch nok mindre, til trods for at han var præsten i tv-serien ”gift ved første blik”.

Begge blev ved sidste kommunalvalg valgt til kommunalbestyrelsen for de konservative, men mens Bøgh fik 1.079 personlige stemmer fik Brautsch kun 491. Bøgh har senere været folketingskandidat for partiet, spidskandidat i Slotskredsen og fik et godt valg.

Oprindeligt var det forventningen at valget af en ny spidskandidat efter Simon Aggesen, ville blive et valg mellem Nikolaj Bøgh og Laura Lindahl, men Lindahl trak sig efter et dårligt folketingsvalg, hvor hun fik færre stemmer end Bøgh. Nogle af de mange rygter der har cirkuleret på Rådhuset går dog på at Brautsch skal opfattes som kandidat for den samme gruppe som stod bag Lindahl.

Sat på spidsen kunne man beskrive Bøgh som stærkest på den konservative side, men måske mere kendt som nationalkonservativ, der skal styrke sine sociale sider, mens Brautsch måske er stærk social, men svagere på det ”konservative”.

Valget har derfor selvfølgelig stor betydning for de konservatives linje i kommunalbestyrelsen, herunder ikke mindst på, at partiet får en klar ledelses og ikke som nu, hvor der tydeligt ofte er forskellige holdninger bag partiets politik i kommunalbestyrelsen.

Men om det også får stor betydning for de konservatives muligheder for at genvinde magten på Frederiksberg, er det straks vanskeligere at vurdere. Umiddelbart må chancerne vurderes størst med Bøgh i spidsen, men det blevet nok under alle omstændigheder en kamp op ad bakke, når borgmestereffekten er tabt.