Først var de 13 … Helle Sjelle forlader de konservative

Ved kommunalvalget fik de konservative valgt 13 medlemmer til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. Det var dengang. Men først forlod Malene Sandfeld partiet og meldte sig ind i Venstre. Nu har Helle Sjelle udtalt til Frederiksbergliv, at også hun har forladt de konservative og fortsætter som løsgænger i kommunalbestyrelsen.

Som begrundelse for sin og hendes mands Lars Barfoed’s udmeldelse siger Sjelle til Frederiksbergliv, at «den nye lokale konservative politiske ledelse på Frederiksberg efter vores opfattelse (er) uden et konservativt politisk kompas”. Hvilket måske ikke kan undre, når den nye politiske leder af partiet på Frederiksberg kun har været medlem af partiet i få år, og synes at have valgt et nyt mantra for partiet  på Frederiksberg, nemlig det gamle Poul Schlüter udtryk, at de ”ikke er så konservativ, at det gør noget”.

Helle Sjelles farvel betyder en svækkelse af den social-konservative fløj i partiet i kommunalbestyrelsen, hvor den liberal-konservative fløj med Laura Lindahl i spidsen har sat sig på magten, da de vandt formandsvalget over den national-konservative Nikolaj Bøgh. Michael Brautsch vandt med 71 stemmer mod 60.

Helle Sjelle begrunder yderligere sin udmeldelse med at Michael Brautsch ”i strid med ordentlighed og demokratisk sindelag (har) valgt at se bort fra et mindretal på næsten 46 % af medlemmerne, som på opstillingsmødet stemte på en anden kandidat” (dvs. Nikolaj Bøgh). Sjelle refererer her til at hun selv har mistet et ordførerskab og Nikolaj Bøgh en formandspost i kommunalbestyrelsen.

I de andre partier på rådhuset udtrykkes der ikke stor overraskelse over, at Sjelle nu har meldt sig ud. Ifølge dem har det været tydeligt, at den konservative gruppe havde indre splittelser. Spørgsmålet er om flugten fra partiet slutter her.