Regnefejl koster Frederiksberg 33 mio. kr.

En regnefejl i Skatteministeriet skaber budgetkaos i flere kommuner, herunder på Frederiksberg. Regnefejlen er sket i ministeriets skøn over kommunernes indtægter på grundskyld. For Frederiksberg betyder det nye skøn, i følge mediet NB-Kommune, at kommunen mister indtægter svarende til 33,4 mio. kr. i 2024.

Normalt ville Frederiksberg blive kompenseret via udligningssystemet, men det forventes ikke at sket på dette sene tidspunkt, hvor ministerierne har udmeldt resultatet af årets udlignings- og bloktilskud.

På Frederiksberg starter de intensive budgetforhandlinger fredag d. 8. september med en forventning om, at der indgås et budgetforlig i løbet af weekenden. Men forhandlingerne bliver ikke lettere af skatteministeriets regnefejl. De 33,4 mio. kr svarer til en skattestigning på over 0,1 %.