Så starter budgetforhandlingerne

Her fredag kl. 12 starter partierne i Frederiksbergs kommunalbestyrelse forhandlingerne om kommunens budget for 2024. Op til forhandlingerne har der været afholdt borgermøde og været høringer af kommunens råd og nævn, medarbejderudvalg mm. Mange borgere har desuden benyttet muligheden for at skrive til politikkerne med deres meninger om budgettet. Senest har der i mandags været en lang 1. behandling af budgettet i kommunalbestyrelsen, mens børn, forældre, pædagoger og lærere demonstrerede foran rådhuset.

At dømme af borgerreaktionerne op til budgetforhandlingerne er det især forslagene på børneområdet og filialbiblioteket på Danasvej, der har givet anledning til protester, mens flere svage grupper som tidligere forsvinder i debatten. Mange borgere vil nok også først opdage de nedskæringer der rammer dem, når de føres ud i livet i 2024.

At dømme af debatten under 1. behandlinger forventer politikerne store besparelser. De konservative nævnte et beløb på 80 mio. kr. mens Enhedslisten mente at beløbet kunne reduceres til ca. 50 mio. kr., hvilket dog også vil medføre store forringelser i den kommunale service.

Alle partier synes at være indstillet på, at en skattestigning vil være nødvendig, fordi kommunen er blevet ramt af eksterne forringelser i udligningsordning og bloktilskud fra staten.

Det forventes, at der indgås et budgetforlig i løbet af weekenden, muligvis med deltagelse af alle partier. Det vil vi følge op på når der foreligger nyt, ligesom Frederiksberg Lokal-TV på torsdag (kl. 21:30) vil bringe interviews med partierne.

Lokal-TV’s udsendelser på budget 2024 kan ses her Politik – Frederiksberg Lokal TV

  1. behandling af budget 2024 Tidligere udsendelser (avc.dk)