Skøjtebane i problemer

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel har i en årrække været en af byens faste vintertraditioner. Banen er åben i vintermånederne, fra sidste weekend i november til udgangen af februar, og kan benyttes gratis af byens borgere og gæster. Det har nu imidlertid vist sig, at de 25 år gamle køleanlægget, der nedfryser banen, er nedslidt. Dette betyder, at skøjtebanen bliver dyrere end de penge kommunen har afsat i budgettet, og at det vil kræve, at der skal tilføres flere penge til driftenr eller købes et nyt køleanlæg.

Det vil koste ca. 2,5 mio. kr. at udskiftet køleanlægget. Hvis det ikke gøres vil det kræve at de driftsmidler der er af sat til den kommende vinters drift hæves med 800.000 kr. (da det må forventes flere nedbrud, akut reparationer og perioder uden brug), penge der efter de økonomiregler man bruger i kommunen skal findes på kultur og fritidsudvalgets område, heraf de 400.000 allerede i år.

Kultur- og fritidsudvalget har nu bedt om yderligere oplysninger om mulighederne for at få udstyret repareret og om muligheder for at købet et brugt anlæg. Skøjtebanen er en del af det seneste budgetforlig.