Natten mellem mandag og tirsdag (7-8 oktober) vedtog kommunalbestyrelsen Frederiksberg Kommunes budget for 2014. Mødet tog 9 timer fra mandag kl. 19 til tirsdag kl. 5, og var præget af flere småskænderier og overraskende beslutninger. Borgmesteren mistede for eksempel sin borgmesterbil.
Igennem mødet blev irritationen mellem nogle af de konservative medlemmer, med Pernille Høxbro og Jørgen Glenthøj i spidsen, og medlemmerne fra Liberal Alliance mere og mere udtalt. En måde at tolke afstemningsresultatet på er, at det lykkedes Høxbro at chikanere Liberal Alliance så meget, at de i nogle centrale afstemninger stemte med venstrefløjen i kommunalbestyrelsen. Heller ikke den radikale Morten Jung havde det let. Han ”tabte” flere af hans mærkesager.
Den første og største ”bombe” faldt allerede i tredje afstemning (som dog først kom efter over 3 timers debat). De borgerlige partier lagde her op til, at kommunens skulle sælge flere pladser i folkeskolen til udenbys elever. Venstre ville sælge over 400 pladser og øge kommunens indtægter med 24,5 mio. kr. Liberal Alliance havde et forslag om salg af lidt over 100 pladser, mens de konservative (og støttepartiet de radikale) foreslog, at kommunen solgte 51 pladser til en indkomst af 2,7 mio. kr. Da Venstres og Liberal Alliances forslag var blevet nedstemt, forventede alle at de to partier ville stemme for C og B’s forslag. Det gjorde Venstre også, men Liberal Alliances 2 medlemmer stemte imod sammen med venstrefløjens 11 medlemmer. Dermed var et flertal på 13 en realitet og forslaget faldt. Herefter manglede det største borgerlige mindretal (med borgmesteren i spidsen) en indtægt på lidt over 1 mio. kr. i deres budget.
Det alternative flertal med Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance nedstemte også forslag om en event pulje til Melodi Grand Prix, et forslag fra de radikale om en frivillighedsbørs og et forslag om et nyt gulv i en idrætshal, der ellers var højt prioriteret at idrætsforeningerne. Flere af disse forslag faldt sikkert for at markere, at C, B og V ikke bare skulle forvente, at andre partier stemte for deres forslag uden, at partierne fik noget til gengæld. Det alternative flertal sørgede så også for, at et forslag fra Socialdemokraterne og Enhedslisten om at afskaffe borgmesterbilen (et forslag som Enhedslisten også stillede sidste år og som Socialdemokraterne også har stillet tidligere) højst overraskende blev vedtaget.
Reaktionen fra de konservative er stærk irritation. Som et af deres medlemmer i kommunalbestyrelsen Flemming Brank skrev på si facebook profil: ”Ærgerligt at de røde og LA på et enkelt punkt helt kammede over og alene “gik efter manden” og fjernede kommunens såkaldte “borgmesterbil”. Med i købet ryger en god medarbejder, borgmesterens og direktionens arbejdsvilkår bliver forringet. Men de røde og LA får så til gengæld bugt med den lille snigende misundelse, der altid har været over, at byens borgmester havde en arbejdsbil.”