Flere penge i kommunekassen

161 mio. kr. i kassen

Frederiksberg Kommune putter nu 161 mio. kr. ekstra i kommunekassen, det besluttede kommunalbestyrelsen på mødet d. 9. november. Kommunens kassebeholdningen vil herefter til nytår være 532 mio. kr., væsentligt mere end hvad kommunalbestyrelsens flertal mente var nødvendigt ved vedtagelsen af budgettet i oktober. Hovedparten af de 161 mio. kr. er penge som kommunen ikke nåede at bruge i år, men forventer at bruge næste år. Men 30 – 40 mio. kr. vil ikke blive brugt i 2011, så det er en reel forbedring af kassen.

Enhedslisten, som ikke var med i budgetforliget, har straks foreslået, at partierne bag budgetforliget sætter sig sammen og overvejer om den reelle forbedring af kommunens økonomi giver anledning til at udskyde nogle af de nedskæringer flertallet vedtog i budgettet. Enhedslisten peger på at kommunen er ca. 30 mio. kr fra at ramme regeringen serviceloft for Frederiksberg Kommunen. ”Så det er altså muligt at bruge 30 mio.kr. til at udskyde de besluttede nedskæringer og fyringer i kommunen”, siger Enhedslistens repræsentant i kommunalbestyrelsen Thyge Enevoldsen. Modsat udtaler Venstres medlem af kommunalbestyrelsen Jan E. Jørgensen til Frederiksberg Bladet, at selv om der nu er råd er det for ham helt ”formålsløst at brænde et tocifret millionbeløb af på at udsætte nogle beslutninger som vi har truffet stort set i enighed.” Og hvorfor, kunne man spørge, udsætte nedskæringer til i morgen når de kan gennemføres i dag bare fordi vi har råd. Thyge Enevoldsens svar er, at det kan være at kommunen i mellemtiden finder ud af at nedskæringerne slet ikke er nødvendige, for det er åbenbart svært for kommunalbestyrelsen at få styr på hvordan kommunens økonomi egentlig er. Det er vist aldrig sket før at kommunen 1. december putter 161 mio. kr. ekstra