Hjælper “fedteri” på Frederiksberg?

I et læserbrev i Berlingske tidende i dag (d. 17.3,2011) skriver en mor med børn i daginstitutioner på Frederiksberg: ” Ved en smule research kan jeg erfare, at følgende åbenbart er alment kendt: Hvis man vil have søskendepladser, skal man »fedte« lidt. Dvs. komme med fredagskage, donere legetøj eller gå lidt til hånde med vedligeholdelse mm., så man er »vellidt og kendt i institutionen«.

Forhistorien er, at da familien skulle have barn nummer 2 i en integreret daginstitution søgte de om en plads under søskendegarantien, fordi det ældre barn går i børnehave i institutionen, hvor forældrene nu søgte om en plads i vuggestuen til lillesøster.

Forældrene blev noget overrasket, da den plads de fik tilbudt var i en såkaldt satellit afdeling af institutionen, som lå 2,4 km. fra det sted den ældre barn gik i børnehave, hvorved hele ideen med søskendegaranti forsvandt.

I læserbrevet beskriver moderen, hvorledes Frederiksberg kommunes pladsanvisning afviste forældrenes klage. Beskeden var ifølge læserbrevet, at hvis familien ikke accepterede tilbuddet, ville de få 3,5 måneds karantæne fra behovsdatoen og de ville så i øvrigt få tilbudt den samme plads igen. Pladsanvisningen mente dog, at hvis familien tog imod pladsen i satellitten ville de kunne søge om overflytning og ville så måske få det i løbet af nogle måneder. Så ville barnet indenfor kort tid skulle igennem 2 indkøringer, hvilket familien syntes er uacceptabelt. En klage til lederen af institutionen hjalp heller ikke.
Moderen mener at vide, at andre forældre har kunnet få ændret en placering i satellitten – deraf bemærkningen om at det hjælper at fedte lidt, hvad denne familie åbenbart ikke har gjort.

Berlingske 17.3.2011 1. sektion s. 30.