Frederiksberg kommune har landets laveste serviceniveau

Ifølge Indenrigs- og sundhedsministeriets nøgletal er Frederiksberg Kommune den kommune af landets 98 kommuner, som giver borgerne det laveste kommunale service i 2011. I 2010 havde Frederiksberg kommune det 17. dårligste serviceniveau. Når kommunen nu er dumpet ned på det laveste niveau i landet, afspejler det de serviceforringelser flertallet i kommunalbestyrelsen vedtog i forbindelse med budget 2011.

Indenrigsministeriets definition af serviceniveauet: ”Serviceniveauet vil for hele landet pr. definition være lig med 1, mens den enkelte kommune kan have et serviceniveau over, under eller lig med 1, afhængigt af om nettodriftsudgifterne overstiger udgiftsbehovene eller omvendt. Et serviceniveau med en værdi større end 1 angiver at kommunen tilbyder en service der ligger over det gennemsnitlige niveau, mens et niveau under 1 indikerer at kommunen har valgt et serviceniveau lavere end gennemsnittet for landet.”

Serviceniveauet på Frederiksberg er af ministeriet opgjort til 0.93. Til sammenligning ligger Københavns kommune på landsgennemsnittet på 1,0.

  Kilde:  http://www.noegletal.dk/