Borgmesterskifte

Jørgen Glenthøj

Frederiksberg har lidt overraskende skiftet borgmester. Jørgen Glenthøj er nu gået af og Simon Aggesen er blevet valgt som ny borgmester. Det blev efter sidste kommunalvalg vurderet som ret sandsynligt at de konservative ville skifte borgmesterkandidat frem mod det næste valg i november 2021, men ”normalt” går borgmestrene af ca. 1 år før valget, så det var overraskende at skiftet kom allerede her i marts 2019, kun 15 måneder efter han blev valgt ved kommunalvalget i november 2017.

Der lægges ikke umiddelbart op til nogen ændring i de konservative politiske linje ved skiftet. Simon Aggesen er siden de konservatives opstillingsmøde i foråret 2017 blevet opfattet som partiets kronprins og med 1.613 personlige stemmer fik han en virkeligt godt valg for ”en nummer 3” på den konservative liste. Det afspejler dog også at Jørgen Glenthøj ved valget i større omfang end ved de tidligere valg, tillod at de lavere placerede kandidater kunne føre personlige valgkampe. Simon Aggesen var desuden den kandidat som fik størst økonomisk støtte udefra til sin valgkamp.

Den 31-årige Simon Aggesen er uddannet jurist. Han havde ved valget som borgmester siddet i kommunalbestyrelsen i 9 år og var formand for Kultur- og fritidsudvalget, en post der nu overgår til Nikolaj Bøgh.