32 konservative kandidater til KV21

De konservative har offentliggjort deres kandidatliste til kommunalvalget d. 16. november. Ikke overraskende genopstiller alle de nuværende kommunalbestyrelsesmedlemmer med undtagelse af tidligere borgmester Jørgen Glenthøj. Både Laura Lindahl og Karsten Skawbo-Jensen stiller således op, selv om de tidligere har sagt de ikke ville genopstille. Laura Lindahl gik tidligere på året fra Liberalt Alliance til de konservative og tog, trods kritik fra Liberalt Alliance, mandatet med. Af tidligere kommunalbestyrelsesmedlemmer stiller Malene Sandfeld op, nu som nummer 13 på listen og tættere  på valg.

Listen indeholder heller ikke mange overraskelser blandt de nye navne. Den tidligere rigspolitichef Bent Isager-Nielsen, der er nummer 11 på listen, er lidt kendt fra TV, og det samme er ”gift ved første blik”-præsten Michael Brautsch, som også er sognepræst på Frederiksberg. Han er nummer 12. Brautsch er også formand for kommunens udsatteråd, hvor til kommunalbestyrelsen udpegede ham et af de ”ikke-politiske” medlemmer. Listen indeholder endnu en ”parti-hopper”, da også nummer 16 på listen Jacob Rosenberg oprindeligt blev valget til Regionsrådet for Liberalt alliance, men sprang til de konservative i december 2019, og tog lige som Lindahl mandatet med. Til gengæld mangler listen kendte erhvervsfolk, f.eks. Jesper Buch, som der ellers var nogen, der forventede ville opstille efter stor omtale med ros til de konservative i Frederiksberg Bladet.

Den konservative liste blev naturligvis straks diskuteret på Facebook, hvor den tidligere konservative Frits Degner mente den ”er lige så traditionel som den er kedelig og mangler helt innovativ fornyelse”. Der blev også udtrykt forundring over at den mest udskældte konservative politiker i denne periode, formanden for Frederiksberg Boligfond Flemming Brank, er opstillet højt på listen (nr. 4). Han har om nogen fået skylden for de nu kuldsejlede planer om at sælge Den Sønderjyske By til den amerikanske kapitalfond Blackstone.

De konservative fik ved sidste valg 37,1 % af stemmerne på Frederiksberg og fik valgt 11 ud af de 25 medlemmer i kommunalbestyrelsen. Siden har Laura Lindahl som nævnt forladt LA og taget mandatet med til de konservative, som nu kun mangler et mandat fra at have absolut flertal. Normal leverer Venstres Jan Jørgensen denne stemme, men den kan også leveres af SF eller Å, der ligesom Venstre kun har et medlem i kommunalbestyrelsen.

Landstendensen er i øjeblikket positiv for de konservative, så det må forventes, at de kan gå frem ved det kommende kommunalvalg. Dog har de borgerlige vælgere, som nu går fra Venstre til de konservative ved landsvalg, måske altid stemt konservativt ved lokalvalg på Frederiksberg. Dernæst er det også spørgsmålet om hvordan lokalsager, som sagerne i Boligfonden, Aggesens boligsag, flere lokalplanssager, bl.a. lokalplanen for Prins Henriks Skole, vil påvirke stemmetallene.

Ved sidste valg vandt de blå partier flertallet med 172 stemmer. Det bliver nok også tæt ved det kommende valg, og så kan det godt være at de konservative vil mangle en ”kendtis”, som f. eks. rejsemanden Stig Elling, der stillede op sidst og skaffede partiet 450 stemmer. Der synes at mangler en af hans kaliber på den præsenterede liste.

Den konservative liste

 1. Simon Aggesen
 2. Alexandra Dessoy
 3. Nikolaj Bøgh
 4. Flemming Brank
 5. Helle Sjelle
 6. Laura Lindahl
 7. Merete Winther Hildebrandt
 8. Fasael Rehman
 9. Brian Holm
 10. Carina Høedt
 11. Bent Isager-Nielsen
 12. Michael Molin Brautsch
 13. Malene Sandfeld
 14. Claus Wagenblast-Franck
 15. Helene Fagerhøj
 16. Jacob Rosenberg
 17. Anders Storgaard
 18. Asli Usakli
 19. Jakob Sejergaard
 20. Klavs Van Hauen
 21. Amalie Grammelstoff
 22. Nico Reich Morales
 23. Susan Vestergaard
 24. Torsten Vittrup Dalegaard
 25. Trine Labuhn
 26. Henrik Smith Lange
 27. Susanne Elmark
 28. Bo Gøtz
 29. Else Marie Thorgaard
 30. Jacob Teckemeier
 31. Karsten Skawbo-Jensen