Alternativet har valgt spidskandidater til kommunalvalget – opdateret

Opdateret efter oplysning om at Ali Maktabi har trukket sig fra listen og meldt sig ud af Alternativet samt med oplysningen om en ny kandidat.

Alternativet har foreløbigt valgt 3 spidskandidater til det kommende kommunalvalg og forventer senere at kunne udvide listen.

Partiets eneste nuværende medlem af kommunalbestyrelsen Mette Kaasfeldt Bram vil stå øverst på listen. Sidst stod hun som nummer to bag den daværende spidskandidat Søren Have. Mette Bram blev valgt, fordi hun fik flest personlige stemmer (504 stemmer).

Nummer 2 på listen bliver Maria Eichhorn, som også opstillede sidst og fik 338 stemmer.

Nummer 3 på listen er Annedorthe Kring.

Alternativet fik som nævnt kun valgt 1 til den nuværende kommunalbestyrelse, og partiet har i øjeblikket landstendensen imod sig. I Berlingskes barometer, der viser et gennemsnit af de seneste meningsmålinger, står partiet d. 16. juni kun til at få 0,6 % af stemmerne ved et folketingsvalg. Ved tidspunktet for det seneste kommunalvalg i november 2017, stod partiet til 5,2 % i de landsdækkende meningsmålinger. Så valgkampen bliver op ad bakke for Alternativet og de vil få svært ved igen at få 5,5 % af stemmerne, som de gjorde sidst. Med den kommunde udvidelse er kommunalbestyrelsen kan partiet nok klare sig med 3,4 eller lidt mindre.

Ved det sidste kommunalvalg opstillede Alternativet i valgforbund med de andre centrum-venstre partier.  Ved det seneste budgetforlig brød Alternativet sammen med SF med samarbejdet og gik sammen med de borgerlige partier. Alternativet er dog senere trådt ud af budgetforliget, og selv om der endnu ikke er meldt noget ud om, hvilket tekniske valgforbund der vil komme til valget må det forventes at Alternativet stiller op på samme måde som sidst.