Bliver Helle Sjelle Moderat?

Da medlem af Frederiksberg kommunalbestyrelse Helle Sjelle i starten af måneden meldte sig ud af de konservative og blev løsgænger, gættede flere politiske iagttagere på Frederiksberg på, at hun med tiden ville melde sig ind i Moderaterne. Nu ser der endnu mere sandsynligt ud, da hendes mand Lars Barfoed, der fulgte Sjelle ud af de konservative, nu ifølge Berlingske har taget skridtet ind i Moderaterne.

Berlingske citerer Barfoed for, at skiftet til moderaterne sker efter uenighed med kursen hos de konservative. Til Berlingske sige Barfoed: ”Moderaterne ligger dér i dansk politik, hvor jeg meget gerne have set Det Konservative Folkeparti lå – som et centrumhøjreparti, der søger indflydelse og samarbejde på tværs af midten”.

Barfoeds kritik af Det Konservative Folkeparti ligger helt på linje med Helle Sjelles kritik. Hun supplerer det med en kritik af den nye ledelse af de konservative på Frederiksberg, som værende uden konservativt kompas og netop ikke værende kompromissøgende i Frederiksbergs Kommunalbestyrelse.

Krisen i Det Konservative Folkeparti ser ud til at tage til med medlemsflugt til Moderaterne. Også partiets tidligere folketingsmedlem, valgt på Frederiksberg, Katarina Ammitzbøll der ved sidste valg var partiets spidskandidat i Falkonerkredsen, har meddelt hun har meldt sig ind i Moderaterne.