Kommunalvalget: Så er vi halvvejs…

Her d. 16. november 2019 er vi halvvejs igennem valgperioden for den nuværende kommunalbestyrelse, hvis indsats vil blive sat på prøve ved det kommende kommunalvalg d. 16.november 2021. Der er sikkert mange forskellige opfattelser blandt vælgerne, men for de konservative har det hidtil være lidt både ned og op af bakke, med flere mindre gode ”sager”.

På det mere personlige plan har skiftet på den konservative borgmesterpost betydet væsentlige forandringer. Simon Aggesen’s brug af de sociale medier, er noget nyt i forhold til den forrige borgmester Jørgen Glenthøj. Det har klart øget borgernes kendskab til borgmesteren. Hans opslag får ofte ca. 4.900 ”likes” og over 7.500 visninger. De konservative håber at en ny borgmesterkandidat vil sikre det borgerlige flertal ved næste kommunalvalg i 2021, så det ikke igen bliver en gyser hvor de kun vandt med 172 stemmer. Men så er der de mindre gode sager som måske trækker den anden vej.

Der har dels været sagen om den kommunale udlejningsejendomme, som ifølge de borgerlige partier i flertallet skulle sælges. Den sag er der nu lagt låg på, for de sælges ikke, men de borgerlige nåede har at blive uvenner med beboerne i over 700 lejligheder.

Dernæst er der sagen om Frederiksberg Boligfonds salg af flere afdelinger, herunder ”Den Sønderjyske By”, til en amerikansk kapitalfond. Sagen er ikke afsluttet endnu. Den drejer sig ikke umiddelbart om kommunen, men der er et sammenfald mellem bestyrelsesmedlemmer i Boligfonden udpeget af kommunalbestyrelsen og de konservative og socialdemokratiet på rådhuset. Og måske har et flertal i kommunalbestyrelsen reelt hindret beboerne i at kunne udnytte en (evt.) forkøbsret. Det vil sikkert blive afgjort i en retssag. Også her er der en større gruppe lejere, der blev sure på de konservative.

Endelig er der flere mindre sager, der stadig kan udvikler sig. På rådhuset, er der tilsyneladende ved at opstå en sag i kommunens familieafdeling, ligesom der har været en del borgerprotester af kommunens arbejdsmarkedsafdeling. Der er også flere lokalplaner, der er udfordrende for især de konservative, ikke mindst i lokalplanen omhandlende Prins Henriks Skoles nuværende placering på Værnedamsvej.

Så går det bedre politisk for de konservative på rådhuset. Den nye konstituering hen over midten har foreløbigt udmøntet sig i 2 brede budgetforlig, hvor det er lykkedes at få alle kommunalbestyrelsens 8 partier med. Især er det overraskende, at det er lykkedes begge gange at få Enhedslisten med. Det har ifølge Enhedslisten været muligt, fordi der ikke er egentlige besparelser i budgetterne. Der skal inden næste kommunalvalg vedtages yderligere 2 budgetter, så her vil det vise sig, om det bliver muligt at gentage kunststykket.