Nyt lokalplansforslag for Værnedamsvej

Der er nu sendt et ny lokalplansforslag ud i høring omhandlende Prins Henriks Skole på Værnedamsvej. Høringen er på grund af sommerferien udvidet til 11 uger og løber frem til d. 16. september. Forslaget indebærer muligheden for at bygge 1400 m2 nye kvadratmeter, dels ved til ombygning af forbygningen mod Værnedamsvej til et hotel, mens skolebygningen i gården ombygges til boliger, ligesom der lægges op til, at der kan bygges 2 ”by-huset” i 3 etager i gården. Skolens administrationsbygning fjernes. Der kan ifølge forslaget etableres et parkeringskælder i gården (med bil-elevator) med plads til mellem 50 og 70 biler. I alt tillader forslaget at der kommer 42 nye boliger. Forslaget støttedes af de konservative, Venstre og Liberal Alliance.

Forslaget til lokalplan kan ses her https://www.frederiksberg.dk/sites/default/files/meetings-appendices/2324/Punkt_171_Bilag_1_Bilag_1_Forslag_til_Lokalplan_224.pdf

Ved sagens behandling i kommunalbestyrelsen erklærede borgmester Simon Aggesen sig for inhabil, fordi han frem til nu ejer en lejlighed i området (den er ved at blive solgt). Det hænger måske sammen med, at der er stor utilfreds blandt beboerne i området, som anser projektet som en alvorlig fortætning af et allerede tætbebygget kvarter. Beboerne har dannet en facebook gruppe som har navnet Bæredygtigt Frederiksberg. Her kan man se mere til deres kritik af projektet.