Laura Lindahl skifter parti og opstiller alligevel igen

Liberal Alliances hidtidige repræsentant Laura Lindahl har meddelt, at hun har meldt sig ud af L.A. og ind i Det Konservative Folkeparti.

Hun skriver på sin Facebook profil: ”Jeg blev valgt ind i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for Liberal Alliance for 7 år siden. Siden er jeg blevet gift og mor til to børn, hvilket utvivlsomt sat nye perspektiver på den politik, jeg ønsker at kæmpe for. Da jeg sad til budgetforhandlinger tilbage i efteråret og kunne mærke, at jeg brændte mere for at få flere pædagoger i daginstitutionerne end for at sænke skatten, da vidste jeg, at jeg hører hjemme hos de konservative og ikke længere i Liberal Alliance.” Hun skriver videre: ”Det føles som den helt rigtige beslutning, og jeg ønsker derfor også at stille op som kandidat for Det Konservative Folkeparti på Frederiksberg til det kommende kommunalvalg”.

Lindahls udmelding har givet anledning til en del debat, bl.a. om hun burde gå ud af kommunalbestyrelsen og overlade L.A. post til 1. suppleanten Lars Berg Andersen, der også er partiets spidskandidat til det kommende kommunalvalg. Et pluk fra debatten på Lindahls facebook side:

Claus Kvist Hansen: ”Held og lykke med skiftet, Laura. Men burde du ikke aflevere dit mandat til LA?”

Laura Lindahl: ” Nej, det mener jeg ikke. Mandatet er mit – og det var aldrig kommet, hvis det ikke havde været for mig.”

Emrah Tuncer: ”Laura Lindahl – Der er ikke helt rigtigt … Du trak jo ikke dit eget mandat med 943 stemmer. Så du var afhængig af de 724 stemmer dit parti fik.”

Anette Jensen skriver, ”Utroligt, at I kan skifte som det behager jer. Du er valgt til et parti og er du utilfreds må du afleverer det til din suppleant. Stille op igen og afvente til næste valg for at skifte parti. Vi der stemmer på jer er jo rent til grin.”

Det bliver også bemærket, at Laura Lindahl for et års siden meddelte, at hun ikke ville genopstille til det kommende kommunevalg, fordi hun ville have mere tid til sin familie. Hun skrev dengang: ”Jeg bakker 100% op om Alex Vanopslagh. Han er den helt rigtige til at lede LA, og der er behov for ham og Liberal Alliance i Danmark. Det er således ikke et fravalg af LA (jeg beholder selvfølgelig mit medlemskab i partiet), det er alene et tilvalg af et nyt kapitel i mit liv.”

Der er også en del der undrer sig over Lindahls politiske begrundelse. L.A.’s nye spidskandidat på Frederiksberg Lars Berg Andersen skriver efter en opremsnings af L.A.’s resultater på Frederiksberg:

”Jeg må dog indrømme, at jeg ikke forstår, at Lauras begrundelse for at skifte parti skulle være, at hun i sit nye parti skulle have bedre muligheder for at arbejde for de ting, som nu betyder noget for hendes familie. Hvis der er noget, vi i Liberal Alliance går op i, er det jo netop at sikre bedre kernevelfærd for børnefamilier, hvilket vi for nyligt har vist med vores familie-udspil: “Frihed til det vigtigste”, hvor vi taler for flere og bedre private børnehaver og om at lade pengene følge børnene. Og man kan i øvrigt godt sikre bedre normeringer OG skattelettelser i samme budget. Det har bl.a. LA’s mand i Faxe Byråd vist. Det er ikke modsætninger.”

(En anden) Lars Andersen skriver: ” Det er spøjst, som politikere har de snævre egobriller på. “Jeg har fået to børn, og nu har jeg fået øjnene op for, at det nok er en god idé at få flere pædagoger i daginstitutionerne”. Vor herre til hest – sikke en ignorance.”

Mogens Borup skriver direkte om Lindahls begrundelse: ”En sludder for en sladder, – men forståeligt hvis man ønsker genvalg.”, en bemærkning som korrekt antyder, at L.A. (med de nuværende politiske målinger) vil få meget svært ved at genvinde et mandat i kommunalbestyrelsen.

Erling Dahl er inde på det samme i hans opslag: ”Jeg ser mere Lauras skifte som en større mulighed for hende for at blive valgt til Folketinget”

Andre undre sig over, hvordan Lindahls hidtidige stærke ideologiske engagement for liberalismen og hidtidige kritik af konservativismen passer til partiskiftet.

Carsten Seindal Eilertzen har forfattet følgende opslag: ”Foruden allerede at være kulturradikal, har Lindahl nu indset hun er socialdemokrat – hvorefter hun har meldt sig ind i Det konservative Folkeparti. Mig en gåde, at man har taget imod hende! Ikke fordi jeg er imod partihop, men fordi opportunisten er hoppet til det forkerte parti til en ideologi hun i allerhøjeste grad står som en antitese til!”

Men de konservative har modtaget Lindahl med åbne arme. Den kendte frederiksbergske konservative politiker Flemming Brank skriver: ”Dejligt Laura – hele den Konservative gruppe på Frederiksberg byder dig hjertelig velkommen og glæder os over at få endnu et engageret og dygtigt gruppemedlem ”

Man kan nok også forvente, at hun kommer på den konservative liste til det kommende kommunalvalg. I princippet kommer hun for sent, da forslag til listen skulle være fremsendt inden d. 31.12, men partiets vedtægter giver partiets 7-mands store kandidatudvalg ret til at hente andre kandidater ind og da opstillingsmøde er planlagt til midt i april, når Lindahl at være medlem i over den krævede måned for at kunne stille op.

Det sidste år før et nyt kommunalvalg er for øvrigt ofte højsæson for partihop. En grund er at der let opstår stridigheder omkring en ny opstillingslister, eller hvis partier ser ud til at få svært ved at få valgt nogen ind. Det bliver spændende om der kommer flere på Frederiksberg.