Jan E’s folketingsmandat er i fare

Jan E. Jørgensen, Venstre, Frederiksberg - foto: pressefoto, Folketinget

Ifølge mediet Altinget står Jan E. Jørgensen i fare for at miste sin plads i Folketinget.

Hvis der var Folketingsvalg nu, ville Partiet Venstre ifølge meningsmålingerne miste mange stemmer i forhold til det antal stemmer, de fik ved Folketingsvalget i 2019. Ved valget fik Venstre 23,4 % af stemmerne, mens de i meningsmålingerne kun står til lidt over 11 %. I Berlingske Barometer, der viser et gennemsnit af de seneste målinger fra analysebureauerne, står partiet den 28/2 til 11,8 %. I Altingets gennemsnit for målinger i februar står partiet til 11,6 % og i den seneste Voxmeter-analyse til 11,2 %.

Ifølge Altinget, der har bedt valgforsker Kasper Møller Hansen se på hvor Venstre ifølge meningsmålinger vil miste mandater, vil Venstre i Københavns storkreds, hvor partiet sidst fik 3 mandater, nu kun få et mandat. Det mandat ville helt sikkert gå til tidligere minister Tom Ahlers, der ved valget i 2019 fik 26.420 personlige stemmer, mod Jan Jørgensens 4.597 stemmer. Også Martin Geertsen, som sidst fik Venstre’s 3. mandat i Københavns Storkreds, vil ifølge Altinget ryge ud.

Hvis Jan Jørgensen ikke genvælges til Folketinget, får det sikkert også konsekvenser for hans politiske arbejde på Frederiksberg. Han skal enten søge et nyt job eller forsøge at gøre kommunalbestyrelsen til et fuldtidsjob, f.eks. ved at gå efter borgmesterposten. Det siges, at han tidligere er blevet spurgt af partier i oppositionen om han ville være interesseret i det, men hidtil har hans 1. prioritering nok været Folketinget