Retssagen om Den Sønderjyske By er slut – eller er den?

Ankefristen for Frederiksberg Rets afgørelse om sagen mellem Frederiksberg Boligfond og beboerne i Den Sønderjyske By er nu udløbet uden, at dommen er blevet kæret til landsretten.

Umiddelbart betyder det, at rettens afgørelse står ved magt, og beboernes krav om at en selvstændig forkøbsret er afvist.

Men – sagen er måske alligevel ikke slut. Problemet er, at flere beboere har søgt Civilstyrelsen om fri proces, da en anke af dommen ville kunne resultere i endda store udgifter for lejerne, der allerede hver skal betale omkring 6.000 kr. i forbindelse med den første dom i Frederiksberg Ret.

Civilstyrelsen har bare en sagsbehandlingstid på 6-7 måneder, og har ikke nået at afgøre ansøgningerne.

Lejerne mener, de kan afvente Civilstyrelsen afgørelse, før de beslutter om de vil anke. Ifølge mediet Advokatwatch.dk (se link nederst) udtaler Søren Berg fra lejerrepræsentationen i Den Sønderjyske by:

”Vi afventer Civilstyrelsens proces, så vi venter på deres langsommelighed.” Søren Berg henviser endvidere til en dom fra Højesteret, hvor han siger, at en sag er blevet anket, selvom fristen var udløbet. Det skete, da årsagen var, at Civilstyrelsens behandling trak ud.

Så det kan være, at der skal en retssag til for at afgøre, om retssagen er afsluttet.

Kilde: https://advokatwatch.dk/Advokatnyt/Domstole/article12798971.ece